Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, öldürülen arkadaşlarının katillerinin hala bulunmadığını belirterek hükümeti sert bir dille eleştirdi. Yapıcıoğlu, "Yasin Börü ve 3 arkadaşlarının katil zanlısı olarak bazılarını adliyeye çıkardılar, bir kısmını cezaevine gönderdiler. Peki Turan Hoca ile Cumali’nin katili nerede? Bingöl’de Cengiz kardeşimizin, Yüksekova’da Ubeydullah Durna’nın katili nerede? Birkaç önce Batman'da seçim minibüslerine birkaç taş geldi diye bir bakan çıkıp tepki gösterdi. Bakan efendi! Bize yüzlerce saldırı oldu, bazı binalarımız kullanılamaz hale geldi. Sen o zaman neredeydin? Hükümetin başındaki Davutoğlu’na söylüyorum. Sen bu memleketi idare ediyorsan. Sen başbakansan bu katilleri ortaya çıkar." dedi.

Diyarbakır'da HÜDA-PAR'ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, İstasyon Meydanı'nda miting düzenledi. Konuşmasına Şırnak'ta iki HÜDA-PAR üyesinin öldüğü olaya değinerek başlayan Yapıcıoğlu, "Belki burada bayram havasında miting yapacaktık. Lakin dün gelen acı haber yüreğimizi burktu. Huylu huyundan vazgeçmedi. Bunu bir kez daha ispatladı. Bunlar her yerde böyle. Nerde 2 parti arasında kavga çelişki varsa bunlardan bir tanesi mutlaka bunlardır." dedi. Derinlerde planlanan projelerin devreye sokulduğunu iddia eden Yapıcıoğlu, birilerinin bölgede İslami bir nizamı kabul eden ve bunu hayatına tatbik etmek isteyenleri istemediğini belirterek, "Bunu bazılarının eliyle bertaraf etmek için bir ihale vermişler. Adana'nın Espinoza adında bir büyükelçisi var. Dün bu uğursuz Espinoza Diyarbakır’daydı yine. Ülkelerde istenmeyen adam denen var, dış siyasette. Biz bunu daha önce defalarca dedik. Bu konsolos hakkında bir adım atıldı mı? Peki hükümet ne yapıyor? Hükümet oturmuş seyrediyor." ifadelerini kullandı.

6-8 EKİM OLAYLARINDA POLİSİ 48 SAAT DIŞARI ÇIKARMADILAR

Geçen yıl yaşanan 6-8 Ekim olaylarına da değinen Yapıcıoğlu, hükümetin polisi 48 saat dışarı çıkarmadığını dile getirdi. Yapıcıoğlu, "Cizre’de askere, polise 100 metre yakından halka kurşun sıkılırken polisler 'Yan Cizre’m yan, yeter ki devlet baki kalsın' dedi. Kardeşlerim bu oyunların farkına varın, bu senaryoların filmin sonunu görün.” diye konuştu. Şırnak'ta dün hayatını kaybeden iki kişi için HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ailelerine başsağlığı dileğinde bulunduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, bununla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bursa’da timsah gözyaşları döküyor. Ailelerine sabır diliyormuş. Bakınız bu sözleri sarf ederken bile aslında bir pişmanlık belirtisi yok. Güya bu olaydan dolayı üzüntülerini ifade ederken bile hakaret ediyorlar. Diyor ki dikkatli olun provokasyona gelmeyin. Birileri turuncu koltuklara oturmak için kan akıtabilirmiş. Ey Demirtaş, biz bir kardeşimizin bir tırnağını o koltuklara değişmeyiz.”

Hükümetin akıtılan kanlar üzerinden siyaset yaptığını söyleyen Yapıcıoğlu şunları aktardı: "6-8 Ekim olaylarında Diyarbakır’da bir katliam yaşandı ve 6 azizimizi şehit verdik. Hükümet 2 hafta suskun kaldı. Basının ve kamuoyunun tepkisi üzerine Yasin Börü’nün ismini anmaya başladılar. Yasin Börü ve 3 arkadaşlarının katil zanlısı olarak bazılarını adliyeye çıkardılar, bir kısmını cezaevine gönderdiler. Peki, Turan Hoca ile Cumali’nin katili nerede? Bingöl’de Cengiz, kardeşimizin, Yüksekova’da Ubeydullah Durna’nın katili nerede? Yüzlerce saldırı oldu. Sadece kamuoyu baskısıyla birkaç katil yakaladılar. Birkaç önce batmanda seçim minibüslerine birkaç taş geldi diye; bir bakan çıkıp tepki gösterdi. Bakan efendi! Bize yüzlerce saldırı oldu, bazı binalarımız kullanılamaz hale geldi. Sen o zaman neredeydin? Hükümetin başındaki Davutoğlu’na söylüyorum. İdil'deki olayla ilgili diyor ki 'Orada bir partiye mensup iki kardeşimiz katledilmiş'. Parti ismi söylemiyor. Bizim kanımız üzerinden siyaset yapma. Buna hakkın yok. Eğer sen samimi isen. Sen bu memleketi idare ediyorsun. Sen başbakansan bu katilleri ortaya çıkar.”