'22 Temmuz Sahur Operasyonu' sonrası tutuklanan Ankara 2. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Yurt Atayün’ün seçim koordinasyon merkezi, törenle açıldı. Açılışta, Atayün'ün kızı Elif Atayün, babasının mektubunu okudu. Atayün, mektubunda, “Ey paragözler, ey gözü doymazlar, ey kişisel menfaat ve hırsları için ülkeyi yangın yerine çevirenler, hukuk bilmez, anayasa tanımazlar, ben ve arkadaşlarımı serbest bırakmak için kaç para istiyorsunuz? Ancak biliyorum ki, size az bir para yetmez. Zaten bende de size verecek para yok.” ifadelerine yer verdi.

Merkezin açılışına Yurt Atayün’ün eşi Kıymet Atayün ile kızı Elif Atayün, kardeşi eski Polis Baş Müfettişi Anadolu Atayün, GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin ve diğer davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Anadolu Atayün, "Hukuk adına, özgürlük adına, millet adına yeniden mücadelenin miladı olan demokrasi şenliğimize hoş geldiniz” ifadelerini kullandı. ‘Gönül isterdi ki bu konuşmayı yüce Türk milletinin önünde alnı açık, başı dik şekilde sayın Atayün yapsın’ diyen Anadolu Atayün, kardeşinin vatan sevgisinin, görev aşkının bedelini zindanlarda ödediği için aralarında olmadığını ifade etti. Atayün, şunları söyledi: "Sayın Atayün’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali adına tertemiz, bembeyaz hayalleri vardı. Bu hayallerine ve ideallerine ulaşmak için gecesini, gündüzüne katarak çalışan bir serdengeçtidir o. O yalnızca serden geçmedi. Gün oldu evini ihmal etti, gün oldu tatilini, gün oldu sağlığını ihmal etti. Gün oldu anasını, babasını, eşini çocuklarını ihmal etti. Ama onun ihmal etmediği bir şey vardı ki o da devleti ve milletiydi. Vatan millet sevgisi hiç özünden ve gönlünden gitmedi.”

“SUSTURULMAK İÇİN REHİN TUTULUYORUZ“

Atayün’ün kızı Elif Atayün de babasını dün ziyaret ettiğini ve moralinin iyi olduğunu söyledi. Elif Atayün, babasının kendisine verdiği mektubu ise şöyle okudu: "Hepinizi saygı ve sevgi ile Silivri zindanlarından selamlıyorum. Bir sahur vakti başlatılan operasyonda kendim gidip teslim olmama rağmen ifadem dahi tamamlanmadan kaçma şüphesiyle tutuklandım. Bu hukuksuzluğa dur diyen ülkenin vicdanlı ve namuslu hukukçularının vermiş olduğu tahliye kararının ardından ne yazık ki Türk yargısı da tutuklandı. Tüm Türkiye, tüm dünya da biliyor ki yüreğini, vicdanını satmamış ipotek altına aldırmamış herkes de biliyor ki, ben ve arkadaşlarım Silivri’de hiçbir delil olmadan hukuksuzca, siyasi iktidarın talimatları doğrultusunda tutulmaktayız. Çünkü bu iktidarın yapmış olduğu yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet ve kirli işlerini en iyi bilenler olduğumuz için, susturulmak için rehin tutuluyoruz. Onlara anlayacakları ve sevdikleri bir dilden bu vesileyle sesleniyorum. Malum rehinelerin kurtarılması için fidye teklif edilir. Ben de buradan soruyorum. Ey paragözler, ey gözü doymazlar, ey kişisel menfaat ve hırsları için ülkeyi yangın yerine çevirenler, hukuk bilmez, anayasa tanımazlar, ben ve arkadaşlarımı serbest bırakmak için kaç para istiyorsunuz? Ancak biliyorum ki, size az bir para yetmez. Zaten bende de size verecek para yok. Ama sizlere, aziz milletimize, ülkemize namuslu dürüst hizmet etme aşkını şevkini öğretebiliriz. Karşılıksız hizmet etmeyi herhangi bir makam, mevki beklemeden ya da mal mülk edinmeden beklentisiz hizmet etmeyi öğretebiliriz. Sizden bunun karşılığında hiçbir ücret talep etmiyoruz. Memleketimizde sağcı ve solcu kavgası yok. Namuslu ve namussuzların kavgası var. bu ortak duygu ve düşüncelerle namusluların sesinin daha gür çıktığı bir Türkiye’de milletin vekili olmaya adayım.”

GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin de Yurt Atayün'ün milletin huzuru için 32 yıldır gecesini gündüzüne katan bir insan olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Seçime 32 gün var. O 32 yıl boyunca çalıştı. Bizler de 32 gün boyunca gece gündüz Yurt Atayün için çalışmaya evet mi? Şuna yürekten inanıyorum. İnşallah 7 Haziran akşamında burada sizlerle birlikte bu değerli kardeşimizin TBMM’ye seçilişini kutlayacağız. O güne kadar hepimizin gece gündüz, sokak sokak, apartman apartman, ev ev özgür birey için, sivil toplum için kardeşiniz Yurt Atayün’ün seçilmesi için yolunuz ve bahtınız açık olsun.”