Ankara 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın avukatı Fatih Şahinler, müvekkili hakkında bazı medya organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi. Şahinler, “Bağımsız adayların seçim çalışmalarının, milyon dolarları çerez parası görenleri rahatsız etmesinin nedeni helal lokma olmasından kaynaklanmaktadır.” dedi.

Yazılı açıklama yapan Avukat Fatih Şahinler, şu ifadeleri kullandı: “Güneş Gazetesi’nin 25 Mayıs ‘Himmet Mi Zimmet Mi’ başlığıyla verdiği haber; müvekkilimin de aralarında bulunduğu polis kökenli milletvekili adayları ile ilgili iftira ve hakaret içerdiğinden açıklama yapma zarureti hâsıl olmuştur.

1.Öncelikle belirtmeliyim ki; bağımsız adayların seçim çalışmalarının havuz medyasında rahatsızlık uyandırması, yapılan çalışmaların etkisini ve doğruluğunu teyit eder nitelikte olup, çalışmaları yürütenler adına olumlu bir gelişmedir.

2.İtibarsızlaştırma maksatlı yapıldığı her kelimesinden belli bu haber, bağımsız adaylar için çalışma yürüten başta aile efradı ve yakın akrabaları olmak üzere tüm sevenlerinin iştiyakını bir kat daha artırmıştır.

3.Habere konu olan müvekkilim Nazmi Ardıç’ın da aralarında bulunduğu bağımsız adayların seçim çalışmaları aileleri, akrabaları ve bir yılı aşkın bir süredir siyasi irade tarafından mağdur edilen çalışma arkadaşlarınca yürütülmektedir.

4.Seçim çalışmaları bağımsız adayları, kendi mağduriyetlerini ve taleplerini duyurabilecek yegâne ses olarak gören yakın çevreleri ve sevenlerinin ayni ve nakdi yardımlarıyla finanse edilmektedir ve haberde iddia edildiği gibi milyon dolarlar değil oldukça cüzi rakamlar söz konusudur.

5.“Yaptığım işlerde hukuksuzluk bulsunlar bin yıl hapis yatmaya razıyım” diyen Yakub Saygılı ve arkadaşları için “dokunulmazlık elde ederek hapisten kurtulmak için milletvekili aday oldukları” iddiasının ortaya atılması ise en hafif tabiriyle yalancılıktır.

6.Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Nazmi Ardıç ve Yakub Saygılı’yı masa başında hazırlanan sipariş haberlerle yıpratacağını düşünen zihniyeti, öncelikle çığırtkanlığını yaptığı siyasilerin seçim çalışmalarını araştırmaya davet ediyoruz.

7.Gönül rahatlığıyla söylemek mümkündür ki, müvekkilim ve diğer bağımsız milletvekili adaylarının seçim çalışmaları kapsamında;
• Mitinglere gitmek için milletin vergileriyle alınmış olan devlet uçakları ya da makam araçları kullanılmamaktadır.
• Afiş asmak için yangına müdahale ile görevli itfaiye araçları kullanılmamaktadır.
• Sesli yayın yapmak için PTT araçları kullanılmamaktadır.
• Muhaliflerin afişleri söktürülmemekte bunun için devlet memurları kullanılmamaktadır.
• Devlet memurları zorunlu olarak mitinglere götürülmemektedir.
• Mitingler için ezanlar susturulmamakta, meydanlarda kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim sallanmamaktadır.

8.Daha önce polislerin milyonlarca lira taltif aldığı yalanını unutup, bugün tek kuruşlarının olmadığı yalanını söyleyebilenleri insafa, en azından yalanda istikrara davet ediyoruz.

9.Bağımsız adayların seçim çalışmalarının, milyon dolarları çerez parası görenleri rahatsız etmesinin nedeni HELAL LOKMA olmasından kaynaklanmaktadır.

10.Son olarak müvekkilimin de aralarında bulunduğu bağımsız adayların bu tür asılsız haberlerle meclise gidişi engellenemeyecek, gerçekleri meclis kürsüsünden haykırmalarına engel olunamayacaktır. Basın meslek etiği ve yürürlükteki kanunlara açıkça aykırı olan bu haber ile ilgili yasal haklarımızı da sonuna kadar kullanacağımızı bu vesileyle bildiririz.”