Bağımsız milletvekilleri Hakan Şükür, Hami Hasan Yıldırım ve İlhan İşbilen, medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'yı ziyaret etti. Tutuklu polislerle de görüşen vekillerden Hakan Şükür, Yüce Divan oylamasında birçok milletvekilinin 'evet' oyu vermesinin tutuklu polislerin doğruluklarının göstergesi olduğunu söyledi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Burdur Bağımsız Milletvekili Hami Hasan Yıldırım ve İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, Silivri Cezaevi'ne giderek tutuklu bulunan polisler ile Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'yı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan milletvekilleri, tutuklular hakkında sürecin hukuksuz bir şekilde işlediğine dikkat çekti. Hakan Şükür, kamuoyunda var olan algının değişmeye başladığına dikkat çekerek yaptığı görüşmeleri şöyle anlattı: “17-25 Aralık operasyonlarının darbe girişimi değil yolsuzlukla mücadele operasyonu olduğunun kamuoyu nezdinde ortaya çıkmaya başladı. İçeride Yakub Saygılı ile de görüştüm. Yakub Saygılı bir darbe iddiası var ise meclis darbeleri araştırma komisyonu kurulsun isteğinde bulunuyor. Kendisi Meclise dilekçe yazmış, ancak geri çevrilmiş. Bu soruşturma doğal hâkimlik ilkesine aykırı bir şekilde oluşturulan sulh ceza hâkimliği tarafından yürütülüyor. Ülkemiz adına çok üzücü bir sıkışmışlık var. Burada anayasanın bile ayaklar altına alındığına şahit oluyoruz.”

Meclis insan hakları komisyonu ve muhalefet milletvekillerine çağrıda bulunan Şükür, “Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun bir soruşturma başlatmasını isterim. Hatta birçok muhalefet partisi milletvekilinin, buraya gelip buradaki hukuksuzluklar hakkında kamuoyuna gerçekleri yansıtacaklarını düşünüyorum. Benim meclisteki izlenimlerim bu yönde.” diye konuştu.

“HUKUKA UYGUN HAREKET ETMİŞ OLMANIN RAHATLIĞINI GÖRDÜM”

Burdur bağımsız milletvekili Hasan Hami Yıldırım tutuklu polislerin morallerin çok iyi olduğunu anlattı. Yıldırım, sahur vakti yapılan operasyonla tutuklanan polislerde, haklı ve hukuka uygun hareket etmiş olmanın rahatlığını gördüğünü kaydetti. Yıldırım, şöyle konuştu: “Bu insanlar aylardır içeride tutulmalarına rağmen hala ne ile suçlandığını bilmiyorlar. Bunu öğrenmek için de her bir sayfa için para ödeyerek bilgi edinme kanunu çerçevesinde bakanlığa dilekçe yazarak neyle suçlandıklarını öğrenmeye çalışıyorlar. Bilgi edinme kanununa göre şunları yazabilirsiniz diyerek bir kısıtlamaya gidiyorlar. Bu insanlar sadece sıradan bir tutukluya ne uygulanıyorsa bunun kendilerine de uygulamasını istiyorlar, farklı bir şey istemiyorlar.”

“VATANIN, MİLLETİN SELAMETİ ÇALIŞMIŞ DONANIMLI İNSANLAR”

İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen ise, her hafta cezaevine ziyaret için geldiğini hatırlatarak “Hepsinin moralleri o kadar yerinde ki, ben buraya adeta moral bulmaya geliyorum.” dedi. İşbilen, “Hidayet Karaca ile görüştüm. Kendi ailemde ve çevremde emniyet mensubu kişilerden ötürü oluşan bir algı vardı. Buradaki polislerle görüştükten sonra algım yıkıldı. Kafamdaki emniyet teşkilatı değişmiş oldu. Burada doktora yapan, iki yabancı dil bilen insanlar var. Burada vatanın, milletin selameti için gecesini gündüzüne katmış, çocuğu, akrabasını düşünmeden bu yolda çalışmış donanımlı insanlar var. Bu insanların içeride olmasını kabul edemiyorum.”