Gaziantep'te döner satışı yapılan bir işyerine giren hırsızlık şüphelisi, yardım için toplanan paraların yer aldığı bağış kutusunu çaldı. Yapılan hırsızlık, güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Olay, Fatih Mahallesi'nde bulunan Fevzi Çakmak Bulvarı'nda meydana geldi. Güvenlik kameralarından yansıyan görüntülere göre, hırsızlık şüphelisi elindeki kesici aletlerle önce işyerinin kapısını açtı. Daha sonra masa ve sandalyelerin arasında bir süre saklandı. Kasanın olduğu yere doğru ilerleyen hırsız, burada güvenlik kamerasını fark edince yüzünü daha da kapatmaya çalıştı. Ardından, kasanın bulunduğu masanın her yerini didik didik arayarak para bulmaya çalıştı. Bozuk paraları gözüne kestiren hırsız, yardım için toplanan bağış paralarını da kutusuyla beraber çalarak işyerinden ayrıldı. Aynı hırsız daha sonra yandaki bir başka dükkana girerek plazma televizyon çaldı.

Sabah işyerine geldiğinde büyük bir şok yaşayan işyeri sahibi Ökkeş Ağbaş, olayı şöyle anlattı: "Ben sabah geldiğimde kapı açıktı. İçeriye girdiğimde kasanın önünün dağınık olduğunu gördüm. Kamerayı açtım ve yardım kutusunun çalındığını gördüm. Yarım saat sonra komşum geldi. Onun da plazma televizyonunun çalınmış. Bir adam yardım kutusuna tenezzül etmişse o vicdansızdır. Zaten toplamda aldığı para 100 TL kadar yok. Yardım kutusunda da 25-30 TL civarı bir para vardı."

Öte yandan emniyet güçlerinin çevredeki işyerlerine de girdiği öğrenilen hırsızı yakalamak için çalışma başlattığı öğrenildi.