Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde dün gece yaşanan olaylar bölgeyi adeta savaş alanına çevirdi. Göstericilerle güvenlik güçleri arasında gece boyunca devam eden çatışmada, 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Kaynartepe Mahalle Muhtarı İlami Atun, mahalle halkının sabaha kadar uyuyamadığını belirtti.

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde hendekler kazarak yolları trafiğe kapatıldı. Duruma müdahale etmek için bölgeye sevk edilen polis ekipleri ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Gece boyunca devam eden çatışmada, evinin önünde oturan 3 çocuk babası 40 yaşındaki Fahri Budak, açılan ateş sonucunda olay yerinde yaralandı. Özel Bağlar Hastanesi’ne kaldırılan Budak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Eşi işitme engelli olan Budak'ın, 3 çocuğunu geçindirmek için hamallık yaptığı öğrenildi.

Günün aydınlanmasıyla birlikte gece boyunca yaşanan çatışmaların ayrıntıları ortaya çıktı. Mermilerin bazı iş yerlerinin camlarına ve kapılarına isabet ettiği görüldü, bazı evlerin de camlarının kırıldığı gözlemlendi. Yerlerde ise kan izleri bulunuyor.

MUHTAR: GECE SABAHA KADAR KİMSE KORKUDAN UYUYAMADI

Gece boyunca yaşanan çatışma nedeniyle Bağlar ilçesinde yaşayan vatandaşlar tedirgin oldu. Kaynartape Mahalle Muhtarı İlami Altun, yoksul bir mahalle olduklarını belirterek, insanların gece gündüz demeden çalıştığını kaydetti. Altun şöyle konuştu: “Son günlerde olaylar başladı. Hele hele dün akşamdan bu yana başlayan olaylar insanımızı perişan etti. Bu gece sabaha kadar kadın, çocuk kimse korkudan yatmamış. Rastgele dükkanlar taranmış. Vatandaşlara ateş edilmiş. Fahri Budak gariban bir vatandaşımız, 3 çocuk babası, hamal. Adama 3 kurşun isabet etmiş.”

Yaşanan çatışmalardan sonra vatandaşların tedirgin olduğunu vurgulayan Muhtar Altun sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık insanlar evden çıkmama durumuna geldi. Diyarbakır’daki milletvekillerimiz, il valimiz, ilçe kaymakamımıza ricamız el birliğiyle buna bir çözüm bulsunlar. Eğer böyle giderse esnaflar kepenk kapatacaktır. Öğrenciler bu durumda okula gidemeyecek, ders çalışamayacak. Millet kaçmaya başlıyor. İnsanlar sokağa çıkmıyor, can güvenliği kalmadı. Durum çok kötü. Panzer rastgele tarama yapıyor. Birinci katta oturan ailelerin hepsi yere uzanmışlardı. İl valimizden ricamız şudur. Bu olaylara el atsın. Hepimiz burada perişan olacağız. Herkes elini taşın altına koysun. Barış olsun.”

Mahallede esnaflık yapan Mehmet Demir de,“ Öldürülen şahıs bizim caddenin hamalıydı. İşimiz olduğu zaman çağırıyorduk. Yükümüz olduğu zaman taşıyordu. Akşam da yük verdim ona. Yükü götürdü. Ben akşam eve gittim, sabah geldim dediler öldürülmüş. Cadde esnafı hepsi kendisini tanıyordu. Telefonunu da duvara yazmışız. Yük olunca çağırıyorduk.” şeklinde konuştu.