Yozgat’ın Yerköy ilçesinde grup köy yolları bağlantı yolunda yaklaşık 300 metrelik bozuk yol, bahar ayında kazılmasına rağmen halen yapılmayı bekliyor. Bozuk yoldan geçen sürücüler duruma tepki göstererek yaklaşan kış öncesi yolun bir an önce yapılmasını istiyor.

Yerköy'e bağlantılı Hacıosmanlı ve Hacıuşağı arasındaki yoldan her gün ilçeye gidip gelen araç sahipleri, aylardır bir türlü yapılmayan yolun muhtemel trafik kazalarına da davetiye çıkardığını belirterek yetkililerden yardım istiyor. Emrah Turan isimli araç sürücüsü, hafta sonları sürekli Ankara’dan köyüne geldiğini belirterek, “Burası ilçeye bağlantılı grup köy yolu ve mecburen köyümüze gitmek için bu yolu kullanıyoruz. Başka bir yol olsa orayı kullanacağım fakat olmadığı için mecburen bu bozuk yoldan geçmek zorunda kalıyorum. Bu yolu birkaç kez kullanan araçlar mutlaka araçlarını sanayiye götürmek zorunda kalır. Yazık günah değil mi? Yakında seçim var, iktidar partisi yetkilileri bu köyleri ziyaret edecek, partilerine oy isterken yüzleri kızarmayacak mı? O yüzden bu yolun kış girmeden bir an önce yapılması gerekir.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Murat Metin de benzer ifadeler kullanarak, “Her gün bu yoldan geçmek durumunda kalıyoruz. Yerköy’e günlük gidip geliyorum. Burası taşlı ve kumlu olduğu için asfaltın kazıldığını fark etmeyen sürücüler bozuk yola biraz hızlı girdiği an Allah korusun kaza yapmaması kaçınılmaz olur. Bir an önce bu yolun asfaltını atması gerekir.” diye konuştu.