Karslılar güne kar yağışı ile uyandı. Gece saatlerinde başlayan ve gün içerisinde kuvvetini artırarak devam eden kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı.

Vatandaşlardan Yavuz Yılmaz, "Biz birkaç gün öncesine kadar artık bahar geldi diye ümit ediyorduk. Dün ve bugün bir baktık ki kar tekrar yağmaya başladı. Kış tekrar geri geldi. Şu an nerden bakarsan bak kar kalınlığı 20-30 santimetreye ulaşmış durumda. Böyle gider ise akşama kadar kara kış tekrardan kapımızı çalmış, mart kapıdan baktırmış kazma kürek yaktırmış olacak." dedi.

Kars Meteoroloji Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu Bölgesinin bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kars'ta yağışın pazar gününe kadar devam edeceği, hava sıcaklığının ise sıfırın altında ortalama 5 derece olacağı bekleniyor.

Yurt genelinin ise parçalı çok bulutlu ve ülke genelinin yağışlı geçeceğini tahmin ediliyor. Yağışların Hakkari, Bitlis, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak; Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak; Trakya, Marmara'nın güneydoğusu ile yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Batı bölgelerdeki yağışların hafif olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.