Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin Bahçe Meslek Yüksek Okulu'na (MYO) tahsis edilen arazinin tapusu Osmaniye Valisi Kerem Al tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca 'ya verildi.

2007 yılında kurulan ve 2008 yılı itibari ile büyümeye başlayan OKÜ’nün en eski ve en önemli birimlerinden birisinin Bahçe MYO olduğuna dikkat çeken OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, "Bahçe MYO, Bahçe nüfusu ile kıyaslandığında öğrenci sayısı anlamında bizim meslek yüksekokullarımız içerisinde önemli bir yere sahiptir. Ama herkesin bildiği gibi Bahçe MYO, uzun yıllardır bir lise binasında eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmekte. Mevcut bina içerisinde her ne kadar iyileştirmeler yapsak da bir üniversite birimimize yakışacak biçimde bir bina değildi. Çok şükür ki Valimiz, Bahçe Kaymakamımız, Bahçe Belediye Başkanımız önderliğinde ve milletvekillerimizin destekleri ile yer konusu çözüldü ve bize 13 dönümlük bir arsa tahsisi yapıldı. Biz de sorumluluğumuzun bilincinde bir Üniversite olarak üstümüze düşen görevi yerine getirdik. Bu yılki yatırım planı içerisinde Bahçe’ye Bahçe MYO’nun yapımı için Kalkınma Bakanlığına projemizi sunduk. Proje değerlendirme aşamasında. Bütçe görüşmeleri esnasında sayın milletvekilimizin desteği ile bu yatırım planının da yer alması ile biz de 2016 yılı içerisinde ilk kazmamızı inşallah vururuz." açıklamasında bulundu.

Bahçe ilçesinde düzenlenen tapu devir teslim törenine Osmaniye Valisi Kerem Al, Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İl Milli Eğitim Müdürü ile çok sayıda davetli katıldı