Türkiye’de son aylarda 5 liraya kadar yükseldiği için tartışma konusu olan patates fiyatlarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Bahçeli, Afyonkarahisar mitinginde kötüye giden ekonomiden Afyonkarahisarlı patates üreticisinin de nasibini aldığını söyledi. Bahçeli, “Pancar üreticisi Afyonlu aç kalmış, Davutoğlu’nun umurunda değildir.” dedi.

Hükümet Meydanı'nda halka seslenen Devlet Bahçeli, tarımda hayvan, saman, buğday ve arpadan sonra patatesin de ithal edilmeye başlandığını kaydetti. Bahçeli, “Çiftçilerimiz bankalara çalışmaktadır. Aranızda bu gerçekleri yalanlayacak var mıdır? Arpa ve buğday çiftçisi Afyonlu sefalete sürüklenmiş, Başbakan’ın aklında yoktur. Afyonkarahisar’da her evde en az bir işsiz vardır. Esnaf can çekişmektedir. Geleceğiniz ipotekli, ödenmemiş senetler eşinizdedir. Kredi kartlarınızın limiti dolmuş, faiz üstüne faiz binmektedir. Durum kötüdür. Bu acı verici gerçeklerin sorumlusu AKP’dir. Bildiğinizin gibi, AKP’nin kuruluş yeri burasıdır. Sürekli Afyon’dan yola çıktık diyerek ahkam kestiler. İthalatçılar, stokçular, komisyoncular el ovuşturmaktadır. Hayvan ithaldir, saman ithaldir, buğday ithaldir, arpa ithaldir.” diye konuştu.

“AKP yabancı bir proje olup ithal edilmiştir” diyen Bahçeli, üreticiyi düşünen olmadığını, sayıları artan Suriyeli sığınmacıların Afyonkarahisar’ın sosyal ve ekonomik dengesini sarstığını dile getirdi.