MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun panik halinde olduğunu söyleyerek, "AKP devrinin kapanacağını, kendisinin de silineceğini bilmekte. Erdoğan’ın tarafsızlığını bozarak anayasal suç işlemesinin nedeni, bu hesap verme korkusu alayını titretmekte." diye konuştu.

MHP lideri, Bayburt mitinginin ardından karayoluyla Erzurum’a geçti. Bahçeli, uzun araç konvoyu eşliğinde şehre giriş yaptı. Bahçeli, İstasyon Meydanı’nda, ‘Devletin başına Devlet gelecek’ sloganı ile karşılandı. Bahçeli, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağır sözlerle eleştirdi.

Türkiye'nin bugün yol ayrımına geldiğini ifade eden Bahçeli, "Üzerinize geçirilmek istenen kefeni kader olarak kabul etmeyeceksiniz. Onurumuzla oynayan siyasetçilerin ve çıkar çetelerinin yakasına yapışmak namus borcudur. Bu milli hesaplaşma her il, ilçe, beldede, vatanın her köşesinde azimle, milletle el ele omuz omuza sandık başında yapılacaktır. Gelişmeler, önümüzdeki seçimlerin taraflarını belli etmiştir. Bir yanda AKP ve işbirlikçi çıkar çetelerinin koalisyonu olacak, diğer yanda milletini karşılıksız seven Türkiye sevdalıları olacaktır. Bir yanda Türkiye’den intikam almak isteyen iç dış mihraklar, diğer yandan Türkiye’yi kurtarmaya yemin etmiş Türk milliyetçileri yer alacaktır. MHP olarak bütün meselelerinin üstesinden geliriz. Türkiye’nin sorunlarını tek başımıza çözeriz." diye konuştu.

Bugün Türkiye’nin bütünlüğünün tehlike altında olduğunu söyleyen Bahçeli şöyle konuştu: "Nene Hatun’u ortaya çıkartan şartların benzeri şimdilerde karşımızda. AKP ile geçen hezimet yıllarında ülkemize yönelik tehditler, geçmişle benzerlik göstermeye başladı. İşbirlikçi hükümetle milli beka riske atılmıştır. Yabancı güçler iç işlerimize karışmakta. Hainler dört koldan yarış içinde. Korkak yönetim ülkenin başında. Teröristler sağa sola saldırmakta. Osmanlı'yı yıkan küresel aktörler kendilerine yeni teslimiyet hükümeti buldu. Bu zilletin kabul edilmesi mümkün değildir. Başbakan Davutoğlu panik halinde. AKP devrinin kapanacağını, kendisinin de silineceğini bilmekte. Erdoğan’ın tarafsızlığını bozarak anayasal suç işlemesinin nedeni, bu hesap verme korkusu alayını titretmekte. HDP ile kapalı devre ilişkilerin gerçek yüzü yakında tam olarak deşifre edilecek. Erdoğan kabus gördüğünden bize çatmakta. Bunlar MHP ile HDP’yi ilişkilendirecek kadar alçalmış, insanlıklarını kaybetmiş ki Erdoğan kara çalmaya gayret etmekte. MHP’yi üçgene, kareye sokmaya çalışan fotokopi başbakan son kozlarını oynamakta."

Kaçak ve karanlık sarayın unutulmayacağını dile getiren Bahçeli şöyle devam etti: "Çerez parası diye harcanan kamu paraları unutulmayacak. Ayakkabı kutularından çıkan haram servet unutulmayacak. 17/25 soygun çetesini, rüşvetçi bakanlarını, ihale mafyasını, Diyanet İşleri Başkanı’nın lüks otomobillerini unutmayacaktır Erzurumlu. Kefen-idam edebiyatı yapanları, şehit kanlarıyla masaya oturanları, Türkiye’yi teslim için fırsat kollayanları, Erzurumlu aklından çıkarmayacaktır. Haram yiyenlerden, emek çalanlardan hesap soracak mısınız? Yaşanan rezaletlerin hangi vicdana sığdığını sorgulayacak msınız? Zamanı geldiğinde sömürülen duyguların hesabını kapatmaya, sandık önünde cevabı AKP’ye verecek misiniz? MHP bu hesabı kapatmak için sizlerin adına sizden yetki bekliyor. Türkiye MHP iktidarı ile tarihi misyona sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacak. Emeklilere mart ve eylül aylarında 1.400'er TL yılda 2.800 TL destek ödeneği vereceğiz. Asgari ücretlilere büyükşehirde her ay 100 TL şehiriçi ulaşım desteği vereceğiz. Ek ödenekleri emekli ücretlerine yansıtacağız. Prim yaş sistemine takılanların mağduriyetini çözeceğiz. Mazot, ilaç, tohum, gübre, yemde ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldıracağız. Çiftçilerin belini büken mazotu 1,75 kuruşa indireceğiz. Asgari ücreti net 1.400 TL'ye çıkaracağız, hayırlı olsun. İmamsız, müezzinsiz cami bırakmayacağız, cem evlerine siyasi kaygılardan uzak devlet yardımının önünü açacağız. Sigorta pirimlerinin yarısı 5 yıl devlet tarafından karşılanacak. Esnaf Bağ-kur maaşları düzenlenip gerçek anlamda intibak yapacağız. Her yıl 700 bin insana iş sağlayıp sorunlarını bitireceğiz. Bugüne kadar kim hangi ad altında yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helal olan sosyal yardımlardan mahrum bırakılmayacak. Muhtaç ailelerin en az bir ferdine iş vereceğiz. Aile desteği adı altında ödeme yapacağız, şehit yetimlerine iş sağlayacağız. Korucularımızı sahipsiz bırakmayacağız. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut sağlayacağız veya 250 TL yardım yapacağız. Atanamayan öğretmen mağduriyetini gidereceğiz. Taşeron işçilere kadro vereceğiz. 4B, 4C’lileri kadrolu yapacağız. Bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız."