Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı sebebiyle Twitter üzerinden paylaşımlarda bulundu. Bahçeli, “Dağa, adaya ve saraya sinerek milli varlığımıza çelme takmaya çalışan nankörlere İstiklal Marşımızın yüksek sadası yetecektir.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstitklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı olması sebebiyle Twitter üzerinden paylaşımlarda bulundu. “94 yıl önceydi; vatanın en mahzun anında, milletin en bitkin döneminde, devletin en durgun devrinde istiklalimizin manzum seslenişi duyuldu.” diyen Bahçeli, şunları paylaştı:

“12 Mart 1921 günü Büyük Millet Meclisi’nde milletin ruhuna tercüman olmuş, tarihi iliklerinde hissetmiş gür bir ses gök kubbemizde çınladı.

Merhum Mehmet Akif Ersoy destan oldu çağlar üzerinden sıçradı, cesaret oldu tek dişi kalmış canavara dize dize, kıta kıta meydan okudu.

Akif, korkma dedi; şafaklarımızda yüzen al sancağımızın sönmeyeceğini haykırdı, hatırlattı, hafızalara kutsal bir emanet gibi işledi.

Akif istiklalimizin manzum ifadelerini güçlü bir seziş, duyuş ve hissediş eşliğinde satırlara döktü, vatanın iç sızısını kalemle buluşturdu.

Anadolu’daki feryatları kafasında taşıdı, gözlerinin önünden Türk tarihi sayfa sayfa açıldı, vecd ile tutuşan zihninden istiklalimiz çıktı.

12 Mart 1921 günü, Kırşehir Mebusu Müfit Efendi, İstiklal Marşımızın Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey tarafından okunmasını teklif etti.

Bunun yanında Konya Mebusu Refik Bey bağımsızlık tutkumuza ayna tutan Marşımızın ayakta okunmasıyla ilgili önerisini paylaştı.

Ve Hamdullah Suphi Bey sürekli alkış sağanağı içinde, coşkun tezahüratlar eşliğinde, duygu seli altında tarihi görevini yerine getirdi.

Kahramanlar cephelerde savaşırken, ahlak zirvesi Akif, mısralarına Türklüğün bedeli kanla ödenmiş bağımsız yaşama ülküsünü koydu.

Akif’e, ezelden beri hür yaşamış milletimize hiçbir çılgının zincir vuramayacağını söyleten Türk milletinin asalet ve faziletiydi.

İstiklal Marşı gönüllere girdi, ıstırapları sildi, acıları eritti, umutları tazeledi, kurtuluşumuzun manevi ve vicdani kılavuzu oldu.

İstiklalimizle oynayan, oynamayı düşünen yerli ve yabancı gafillere kalıcı ve tarihi kararlılık mesajı Akif’in kalemiyle tecelli etti.

Dağa, adaya ve saraya sinerek milli varlığımıza çelme takmaya çalışan nankörlere İstiklal Marşımızın yüksek sadası yetecektir.

Esareti tekrar yaşatmak için el ovuşturan mihraklara, milletimizin hakkı olan istiklali çiğnetmemek, varlığını lekeletmemek başlıca görevdir.

Hayatını milletine adayan, tevazu ve ahlak kutbu olan merhum vatan şairimiz Akif’e Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Rabbim’den niyazım odur ki, yeniden İstiklal Marşı yazılacak şartlar doğmasın, bir daha karanlık günler geri gelmesin.”