MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Basın ve medyaya aşırı derecede bugünkü siyasi iktidar tarafından baskı değil, zulüm yapılmaktadır. Bunu MHP olarak doğru bulmuyoruz. Bu yolu tercih eden insanlardan ve bu uygulamaya sebebiyet verenlerden eğer bir gün devlet yönetiminde söz sahibi olduğumuz vakit hepsinin hesabını soracağımızı da İstanbul'dan ilan ediyorum." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul il başkanlığında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Muhalif medyaya yönelik operasyonları değerlendiren Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in açıklamalarını ise kendisine yakıştıramadığını söyledi.

Özel bir program çerçevesinde İstanbul'a gelen Devlet Bahçeli, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada parti yöneticileriyle kısa bir süreliğine bir araya gelen Bahçeli, ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Tuğrul Türkeş'in açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Böyle bir açıklamayı uygun bulmadığımı, Sayın Tuğrul Türkeş beye de yakıştırmadığımı ifade etmek isterim." dedi.

BİR DAĞDAN BİR SERÇE KALKSA DAĞ NE KAYBEDER?

Türkeş'in, 'Kimse partimden atamaz' sözleri hatırlatılan Devlet Bahçeli, "Hiç kimse, hiçbir partili kendisini yasalar üstünde görmemeli, tüzüğün üstünde görmemeli, partinin üstünde görmemeli. O partiye gönül vermiş insanların üstünde görmemeli. Yasaya, tüzüğe yetersiz kalmış olan kişi, disiplin kurulu gereğince her türlü işlemle muhatap kılınabilir. Önümüzdeki günlerde bunu siz de yakından göreceksiniz." şeklinde konuştu.

Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in bu süreç içerisinde aday olmak istemesi durumunda cevabının ne olacağını soran gazeteciye "Siz çok ilgileniyorsunuz, Tuğrul Türkeş'in arkadaşı mısınız? O konu bizim gündemimizden düşmüştür. Tekrar tekrar soru sormakla bizi konuşturamazsınız." diye cevap verdi.

"Tuğrul Türkeş'in durumu, MHP'nin oylarını böler mi?" sorusuna ise MHP lideri Bahçeli, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? anladın mı ne demek istediğimi?" cevabını verdi.

MUHALİF MEDYAYA BASKI DEĞİL, ZULÜM YAPILMAKTA

Muhalif medyaya yönelik yapılan operasyonların hatırlatması üzerine ise MHP lideri Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Basın ve medyaya aşırı derecede bugünkü siyasi iktidar tarafından baskı değil, zulüm yapılmaktadır. Birçok basın mensubu arkadaşlarımız görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Yıllarını basın hayatına vermiş, toplumu aydınlatmak, gelişimini sağlamak, şuurlandırmak için yüksek tecrübe ve birikime sahip kişiler eğer Recep Tayyip Erdoğan paralelinde düşünmüyorsa, patronlara baskı yapılmak suretiyle işlerine son verilmiştir. Şimdi bunun kötü bir örneğine daha şahit olmaktayız. Türkiye'nin sosyal ve ekonomik yönden, üretim ekonomisi açısından da katma değer ve istihdam yaratan bir kuruluşunun bir bölümü medya ile meşgul olurken, şimdi buraya baskı yapılarak her gün ora tedirgin edilmek suretiyle bir yol takip edilmektedir. Bunu MHP olarak doğru bulmuyoruz. Bu yolu tercih eden insanlardan ve bu uygulamaya sebebiyet verenlerden eğer bir gün devlet yönetiminde söz sahibi olduğumuz vakit hepsinin hesabını soracağımızı da İstanbul'dan ilan ediyorum. Son Koza Grubu olsun, bundan sonrası olsun, ondan evvelki olsun, havuzun dışındakilere yapılan eziyet bir gün havuzun içerisinde devletin kudreti ve adaletiyle boğulup gitmesinler, onlar da akıllarını başlarına alsınlar."

MHP'YE 'HAYIR'CI PARTİ DENİLMESİNDE HAYIR VAR

MHP'ni kendi hedefleri, amaçları doğrultusunda kullanamayanların MHP'ne 'Hayırcı parti' suçlamasını yönelttiklerini belirten Bahçeli, "Birbirleriyle olan görüşmeleri sırasında çok da barışık olmayan insanlar veya siyasi kurumlar, MHP'yi 'hayır'cı olarak nitelendiriyorsa, Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir hayır var demektir. MHP neye hayır diyor? Erken seçime 'hayır' diyor; güvenliğin nasıl sağlanacağına dair herhangi bir tedbiri görmediği için. MHP, azınlık hükümetine 'hayır' diyor. Geçmişte eksik kalan 18 milletvekilini bir başka yolla temin ederek azınlık hükümeti kurmaya gayret gösterenlere 'hayır' diyor. MHP, temsil yönüyle geçici bir hükümetin oluşmasına 'hayır' diyor. MHP, yine 4 şart ileri sürerek AKP ile veya herhangi bir parti koalisyon kurmada bu dört şartı esas alıyor ve bu dört şartın yerine getirilmesi halinde koalisyona, taşın altına elini değil gövdesini koymayı düşünüyor. Bu dört şartımız da çok nettir." açıklamasını yaptı.

AK TROLLER: 6 BİNE YAKIN ZAVALLI

MHP lideri Devlet Bahçeli, bir başka soru üzerine AK trolleri, "Profesyonel kiralık kalemler. AKP'nin, mevcut devlet imkanları ve parti imkanları ile şekillenmiş, bir merkezden tanımı yapılmış, bir merkezden söylemleri belirlenmiş 6 bine yakın zavallı." sözleriyle tanımladı.