Milletçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazını Ankara’da kıldı. Bahçeli namaz sonrası yaptığı açıklamada mültecilere yardım çağrısında bulundu.

Ramazan Bayramı'nı Ankara’da geçiren Bahçeli, bayram namazını Gazi Mahallesi Camii’nde kıldı. Namazın ardından cemaat ile bayramlaşan Bahçeli ardından Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. Bahçeli, kabirde de kendisini bekleyenler ile bayramlaştı. Türkeş’in kabri başında Kuran-ı Kerim okunduktan sonra dua edildi. Bahçeli ardından Türkeş’in kabrine karanfil bıraktı. Bahçeli kabir ziyaretinin ardından kabirde görevli olan çalışanlar ile bayramlaştı.

“MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE ELLERİNİ UZATMALI, MASUM ÇOCUKLARA HER TÜRLÜ YAKINLIĞI GÖSTEREREK YARDIMCI OLMALARINI DA DİLİYORUM”

MHP lideri ardından Ramazan Bayramı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bahçeli şunları söyledi: Aziz milletimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Siz değerli basın mensuplarının da bayramınızı tebrik ediyorum. Daha nice bayramlar Cenabı Allah nasip etsin. Özellikle İslam coğrafyasının her türlü darbelerle, kanla, savaşla, insanlık dışı muamele ile karşı karşıya bulunduğu bir süreç Ramazan ayında da devam etmiştir. Bu çok düşündürücüdür. Özellikle bütün Müslüman kardeşlerimizin, İslam’a gönül vermiş insanlarımızın bu süreci iyi düşünmesi ve değerlendirmesi gerekmektedir. Bu kanlı süreç çok sayıda kişiye de Türkiye’ye göç etmeye mecbur bırakmıştır. Bayram münasebeti ile aziz Türk milleti devletimizin yapmış olduğu katkılar yanında kendileri de özel imkanları ile kamplarda bulunan mültecilere, göçmüş olan Türkmen soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize ellerini uzatmalı, masum çocuklara her türlü yakınlığı göstererek yardımcı olmalarını da diliyorum. Acının ve üzüntünün çocuklarımız üzerindeki olumsuz tesirlerinin giderebilecek sıcak bir kucaklaşmayı Türk milletinden bekliyorum. Hepsinin de bayramını tebrik ediyorum.”