Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran Genel Seçimleriyle birlikte Türkiye’de yeni bir siyaset tablosunun belirdiğini söyledi. Bahçeli, “Partimiz 7 Haziran seçimlerinden başarıyla, alnının akıyla çıkmıştır” dedi.

Bahçeli, partisinin genel merkezinde seçim sonucunu değerlendirdi. "Her türlü elverişsiz şartlara rağmen aziz milletimizin iradesi sandıkta tezahür etmiştir" diyen Bahçeli, MHP’nin milli iradenin tercihine saygı duyduğunu söyledi. Bahçeli, “Türk milleti vahşice kurgulanan dayatma, karartma ve aldatma mekanizmalarına rağmen hür iradesini sandıkta göstermiştir. Bu şartlar altında Türkiye’de yeni bir siyaset tablosu belirmiştir” ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaklaşık 13 yıldır süren tek başına iktidarını kaybettiğini aktaran Bahçeli, şunları söyledi: “AKP için sonun başlangıcı görünmüştür. Türk milleti kutuplaşma simsarlarını açıkça ikaz etmiştir. Gerilim ve gerginliğe dayalı siyaset anlayışı bugün ağır bir yenilgi almıştır. Dahası milli iradeyi karartmaya, demokrasiyi çarpıtmaya dönük her türlü algı operasyonunun tutmayacağı artık net olarak anlaşılmıştır. Şurası inkar edilemeyecek bir gerçektir ki, AKP 7 Haziran seçimlerinde devletin tüm imkanlarını pervasızca kullanmıştır. Devlet kanalı TRT, yandaş medya AKP’nin siyasi kampanyası için seferber edilmiştir. Valiler AKP’ye çalışmıştır. Hazine kaynakları AKP’nin emrinde ahlaksızca israf edilmiştir. Demokrasiye aykırı ne kadar tutum ve tavır varsa bizatihi AKP tarafından hevesle uygulanmıştır. Haksızlık, usulsüzlük, eşitsizlik hiçbir dönemde olmadığı kadar vasat bulmuştur. Yalan, riya, iftira, dedikodu hiç bu kadar hâkimiyet kurmamıştır. Esasen demokrasinin ruhu gasp edilmiş, vicdani, hukuki ve ahlaki tüm sınırlar çiğnenmiştir. Hepsinden önemlisi, Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduğunu inkar edercesine meydanlara çıkmış, kişisel ego ve hırsları uğruna Türkiye’nin huzurunu kaçırmıştır. Türk milleti siyasete doğrudan müdahale eden, tarafsızlığını çok açık biçimde ihlal ve imha eden bir Cumhurbaşkanı profiliyle ilk kez karşılaşmıştır. Erdoğan’ın başkanlık propagandası amacına ulaşamamış, milletimizden kabul ve ilgi görmemiştir. AKP’deki ciddi erimenin en büyük müsebbibi de hiç kuşku yok ki Erdoğan’ın yasa ve Anayasa tanımaz hırçın, hasis ve seviyesiz üslubu olmuştur.”

“ERDOĞAN ACI BİR MAĞLUBİYET ALMIŞ, ANTİ DEMOKRATİK VE GAYRİ AHLAKİ ZİHNİYETİ AYAĞINA DOLAŞMIŞTIR”

MHP Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erdoğan acı bir mağlubiyet almış, anti demokratik ve gayri ahlaki zihniyeti ayağına dolaşmıştır. Açılış ve temel atma kisvesi altında mitingler düzenleyip AKP’ye oy dilenen, yeni Türkiye propagandasına yeltenen Erdoğan kaybetmiş, miadını doldurmuştur. Ve nitekim 10 Ağustos 2014’teki oy oranının çok gerisine düşmüştür. Artık Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturması telafi edilemeyecek, kaldırılamayacak hasarlara neden olabilecektir. Bu itibarla 7 Haziran’ın başlıca kaybedeni olan Erdoğan görevine devam edecekse ya anayasal sınırlarda kalmalı ya da istifayı düşünmelidir. Türkiye yeni dönemi, kriz ve kaos aktörlerinden arınarak karşılamalıdır.”

“PARTİMİZ 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN BAŞARIYLA, ALNININ AKIYLA ÇIKMIŞTIR”

Demokrasinin raydan çıktığını savunan Bahçeli, “AKP’nin hızlı düşüşü şikayet ve sorunların sandığa yansıdığının açık kanıtıdır. Türk milleti AKP’den tamamen kurtuluş sürecini başlatmış, tercihini yapmıştır. Bu olumsuzluklara karşı Milliyetçi Hareket Partisi 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’ne göre oyunu yüzde 33 arttırmıştır. Kim ne söylerse söylesin, partimiz 7 Haziran seçimlerinden başarıyla, alnının akıyla çıkmıştır. Tuzak, fitne ve istismar felaketine rağmen milletvekili sayımıza 31 yeni ilave olmuştur. Bugün AKP kaybetmiş, Türkiye umutlanmıştır. Bugün zalimler, zorbalar, zulüm havarileri kaybetmiş, Türkiye için yeni bir dönem başlamıştır.” ifadelerini kullandı.