Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli Eğitim Camiası olarak dezenformasyonla, kara propagandayla karşılaşıyoruz, bundan sonra da karşılaşacağız. Buna da hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kere daha vurguluyorum." dedi.

Bakan Avcı; AK Parti Yalova teşkilatının 4. Olağan Kurulu'na katıldı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara ve çok sayıda davetli katıldı.

Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye davet edilen Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı,7 Haziran seçimlerinin çok kritik bir dönemi işaret ettiğini vurgulayıp şöyle konuştu: "Dolayısıyla pek çok alanda çok ciddi dezenformasyonla, kara propagandayla karşılaştığımızı söyledim ve bundan sonra da karşılaşacağımızı ve buna da hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kere daha vurgulamak istiyorum. Bu kara propagandanın, dezenformasyonun özellikle yoğunlaştığı ve bundan sonra da muhtemelen yoğunlaşacağa alanlardan birisi de eğitim alanı. Bunlar sebepsiz değil, bunlar sistematik bir kampanya. Herhangi bir vilayetimizde bir okulun penceresinin camı kırık diye haber yapılıyor, ondan sonra 'Eğitimimiz ne halde?', 'Eğitim çöktü', 'Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerine sahip çıkmıyor' vs. gibi münferit olaylar üzerinden çok sistematik bir kampanya yürüyor. Oysa rakamlara baktığımız zaman şunu görüyoruz. Son 13 yıl içerisinde eğitimde hangi değişkeni alırsanız alın; ister okul sayısına bakın, ister derslik sayısına bakın, ister eğitim teknolojilerinin eğitime uyarlanmasına bakın, ister öğretmen sayısına bakın, ister öğretmenlerimize yönelik hizmet içi eğitime bakın, ister derslik başına düşen öğrenci sayısına bakın, ister taşımalı eğitim, süt yardımı, burslar, eğitimin bütün göstergelerinde son 13 yılda Cumhuriyet tarihini kaplayan hamleler yapılmıştır. Hangi alanı alırsanız alın, hangi göstergeyi alırsanız alın eğitim son 13 yılda olumlu göstergeler itibariyle ikiye katlanmıştır. Bunu da bildikleri için özellikle buradan bu kara propagandayı yürütmeye çalışıyorlar. Buna özellikle hanım kardeşlerimizin çok duyarlı olmalarını rica ediyorum. Pek çoğunuz annesiniz, bizim de velimizsiniz. O bakımdan hanım kardeşlerimizin özellikle okul aile birliği çalışmalarına katılmalarını istiyorum. Okullarımıza sahip çıkın, çok sık gelin, okul aile birliği toplantılarımıza mutlaka katılın. Çocuklarınızın, okullarının sorunlarıyla yakından ilgilenin. Milli Eğitim Müdürlüklerimize, okul yönetimlerimize varsa eksiğimiz siz iletin. Varsa bir sorun onu ilk defa biz sizden duyalım. Önce sizden duyalım. Varsa çözüm önerileriniz onları da mutlaka bize iletin"

Bakan Avcı'nın konuşmasının ardından mevcut başkan Melahat Yalçın ve listesi tekrardan göreve seçildi.