Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarışmada kendisine hediye edilen karikatürüne ‘Ben bu kadar şişman mıyım? diyerek tepkisini gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ‘Çizgilerin Diliyle Eğitim’ konulu karikatür yarışmasının ödül töreni yapıldı. 349 öğretmen 3 bin 205 öğrencinin eserinin katıldığı yarışmanın MEB Şura salonunda düzenlenen ödül törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında daha çok yarışmanın içeriği hakkında bilgi veren Avcı, karikatüristlik ve karikatür sanatı ile ilgili ise öğrencilere herhangi bir bilgi vermedi. Sanatsal etkinliklerde sıralama yapılmasını içine sindiremediğini dile getiren Avcı, sıralamaların izafi ve göreceli kavramlar olduğunu dereceye giremeyenlerin başka gözlerle farklı sıralarda yer bulabileceğini kaydetti.

Bakan Avcı’nın yaptığı kısa konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde ilk önce mimar, öğretmen ve yazar Cevat Ülger adına verilen özel ödül sahibini buldu. Daha sonra öğretmen kategorisinde birinci olan Mehmet Zeber ödülünü alırken, öğrenci kategorisinde ise birinciliğe Kuzey Dönmez seçildi.

Ödül töreninden sonra ise yarışmaya katılan eserlerden seçilen 60 karikatürün yer aldığı serginin açılışı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından gerçekleştirildi. Serginin kurdelesini kesen Bakan Avcı’ya elinde çantasının bulunduğu karikatür resmi hediye edildi. Bakan Avcı, karikatürü çevredekilere göstererek ‘Ben bu kadar şişman mıyım?’’ dedi. Bakana yine çevredekilerden gelen cevap ise, ‘Hayır değilsiniz, ama karikatür olunca abartı işin geleneğinde oluyor.’’ oldu.