Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen değerlendirme toplantısında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Bakan Ayşenur İslam, bu toplantılarla genel değerlendirme yaptıklarını bildirdi. Yeni kurulan bir bakanlık olarak pek çok kesime hizmet verdiklerini anlatan İslam, yardımlar, hizmetler ve politikaların bakanlıkları uhdesinde geliştirildiğini söyledi. Toplantıya Bursa Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere milletvekilleri ve kurum çalışanları katıldı. 

Sözlerine basın mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlayan Bakan İslam, "Bakanlığımız yeni kurulmuş bir bakanlık olduğu içi ve çok köklü altı genel müdürlüğün birleşmesinden meydana gelmiş bir bakanlık olduğu için zaman zaman kendimizi revize etme ihtiyacı hissediyoruz. Şimdi öyle bir yeniden yapılanma çalışması içindeyiz. Bu yeniden yapılanmanın maksadı şu; vermekte olduğumuz fevkalade iyi hizmetleri daha da iyi hale getirebilir miyiz, nasıl? Böyle bir revizyon sürecindeyiz. Onun için hizmetlerimizi yerinden görmek istedik. Sorunları yerinde saptamak istedik. Bunun çözümler açısından son derece ufuk açısı olacağını düşündük. Ulusal düzeyde planladığımız aile politikaları yerelde nasıl uygulanıyor, uygulanabiliyor mu? Her hangi bir sorunumuz var mı, hizmet sorunumuz var mı? Bize ulaşılması ile ilgili bir sorunumuz var mı? Çalışanlarımızın daha iyi hizmet üretebilmesi için önlerinde bir takım engeller var mı? Bütün bunları görmek ve izlemek üzere yaptığımız bir çalışmadır bu saha izleme çalışması. Tamamen içimize dönük, tamamen kendimizi görmek ve gözlemlemek ve bundan sonraki hizmet ve politikaları daha iyiye doğru evirmek üzere yapılmış bir çalışmadır." dedi.

Çalışmaların sonucunda güzel neticelerde aldıklarını bildiren İslam, karşılaşılan iyi örnekleri yaygınlaştırmak istediklerini ifade etti. Saha çalışmasının Sağlık Bakanlığının çok uzun yıllardır uyguladığı bir sistem olduğunu aktaran Bakan İslam, kendilerinin de onlardan ilham alarak böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. 

Sağlık bakanlığının da daha önce saha gözlemciliği ve saha koordinatörlüğü uygulaması ile başarıyı yakaladığını anlatan Bakan Ayşenur İslam, aynı sistemi kendilerinin de uygulaması için harekete geçtiklerini aktardı. 

"Çalışmalarda saptadıkları en önemli sorunun ne?" olduğuna dair soruya ise Bakan Ayşenur İslam, "Eksiklik demeyelim bunlara ama revize edilmesi gereken durumlar olabiliyor. Her ile göre değişebiliyor, konulara göre değişebiliyor. Hayati özelliği yok bunların, yani ‘bunu yapmadığımız için çok kötü durumdayız’ diyebileceğimiz şeylerle karşılaşmıyoruz ama küçük dokunuşlarla sistemi daha mükemmel hale getirmenin mümkün olduğunu görüyoruz." dedi.

"PANİK BUTONU SİSTEMİNİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ"

Bakan Ayşenur İslam, 'panik butonu' ile ilgili sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Sistemi gözden geçiriyoruz, pilot uyulama sona ermek üzere, gözden geçirirken şunu gördük, dünyada bu amaca yönelik çok daha gelişmiş sistemler kullanılıyor. Kendimizi ona göre revize etmeye çalışıyoruz. Türkiye’de de aslında Adalet Bakanlığında denetimli serbestlik bağlamında kullanılabilen bir sistem. Acaba bizim bakanlığımızda bunu kullanabilir mi? diye aynı konu için Adalet Bakanlığımız ile büyük bir çalışma yapıyoruz." 

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.