Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği (AB) sürecinde siyasi nedenlerle bir çok faslın bloke edilmiş vaziyette olduğun söyledi. Bozkır, çoğu blokelerin Kıbrıs nedeniyle olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, merkezi Tuzla’da bulunan Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ni (GİSBİR) ziyaret etti. Bakan Bozkır, ziyaret kapsamında GİSBİR 45.Genel Kurul Toplantısı’na da katıldı. Bakan Bozkır’ı GİSBİR’e gelişinde Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Başkanı Murat Kıran ve diğer ilgililer karşıladı. Toplantıda GİSBİR Başkanı Murat Kıran, bakan Bozkır’a çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Burada konuşan Bakan Bozkır, AB sürecinde Kıbrıs sorunun önemli bir engel teşkil ettiğine dikkat çekti. Bakan Bozkır, “Avrupa Birliği (AB) sürecinde, siyasi nedenlerle bir çok fasıl bloke edilmiş vaziyette. Çoğu da Kıbrıs nedeniyle.” dedi.

Kıbrıs’ta yeniden başlayan müzakere sürecinde çok umutlu olduğunu dile getiren Bakan Bozkır, "Kıbrıs müzakereler, önümüzdeki hafta Cuma günü başlıyor. Bu çözülürse, ki çok ümitliyim. Kıbrıs sorunu, Suriye sorunun çözümünden, Ukrayna sorunu çözümünden daha kolay çözülebilir bir hale geldi. Parametreleri belli. İlk defa yan yana gelindi. Sanıyorum bu yıl içerisinde bu çözülecek. Bu çözüldüğü takdirde açılmayan fasıllar önümüze ‘açalım’ diye gelecek. Önümüzde 17 fasıl var. Avrupa Birliği süreci ne kadar süratlenirse ülkemize o kadar faydalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmalardan sonra Bakan Bozkır’a ziyaret anısına gemi pusulası hediye edildi.