Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından düzenlenen 'AB’ye üyelik süreci ve Türkiye’nin yeni AB stratejisi' konulu sivil toplumla diyalog toplantısı Antalya’da başladı. Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bozkır, toplantının açılışında yaptığı konuşmada uzun yıllardır devam eden AB üyelik sürecinin ülkeye sağladığı kazanımlardan söz etti. Sürecin Türkiye'ye kazandırdığı faydaların hiçbir zaman unutulmamasında fayda olduğunu belirtti. Üyelik sürecini olmazsa olmaz olarak nitelendiren Bozkır, üyelik sürecinin Türkiye’ye neler kazandırdığına yakından şahit olduğunu kaydetti.

Sivil toplumun önemine vurgu yapan Bozkır, sivil toplum kuruluşları olmadan demokrasinin olamayacağını aktardı. Bu kuruluşların demokratik yaşamda vatandaşla iletişim kurmanın önemli araçlarından biri olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmasını tamamladıktan sonra sözü katılımcılara bırakacağını açıklayan Bozkır, "Atış serbest. Burada bu kürsüden herkes istediğini söyleyebilir." dedi. Ancak kürsüden yapılan anonsta toplantının basına kapalı olarak devam edeceği duyuruldu.

Diyalog toplantıları daha önce İstanbul, İzmir, Konya, Adana ve Bursa’da düzenlendi. Sivil toplum temsilcileri bu programlara katılarak AB projeleri hakkında bilgi sahibi olup, fikir ve önerilerini sunuyor.