AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, sivil toplum kuruluşu olmadan demokrasiden bahsedilemeyeceğini söyledi. Bozkır, "Sivil toplum fikrini söyler, tenkit eder, vizyon üretir, tartışır. Olmadığı takdirde o zaman özgürlük ortamının olmadığının da delilidir.” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. BOSB'ye gelişinde Bozkır, Beklikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Adnan Keleşoğlu ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Burada yapılan toplantıda Adnan Keleşoğlu, bakana elektrik kesintisi konusunda ciddi sorunları olduğunu söyleyerek bu konuda kendisinden destek istediklerini söyledi.

Esnafıla bir toplantı yapan Bakan Bozkır, bugünlere gelinmesinde rahmetli Özal’ın karma ekonomik sistemden Türkiye’yi bugünün serbest piyasa ekonomisine getirmesinin önemli rolü olduğuna dikkat çekti. Bakan Bozkır, “Tabi rahmetli Özal’la birlikte bu sistemi hür teşebbüs ağırlıklı bir sisteme oturan dönem başladı. Her şeyin serbest olduğu sadece olmayan cüz-i miktarda kalemin listelerde açıklandığı ve bu şekilde de ekonominin bir anda canlandığına hepimiz birlikte şahit olduk.” dedi.

‘TÜRKİYE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE DEMOKRATİKLEŞTİ’

Türkiye’nin, sivil toplum örgütlerinin çoğalmasıyla daha da demokratikleştiğine dikkat çeken Bakan Bozkır, “1980’li yıllarda 50 dolayında sivil toplum örgütü yoktu. Bu gün 104 bin sivil toplum kuruluşu var. Sivil toplum kuruluşu olmadan demokrasiden bahsedilemez. Sivil toplum demek fikrini söyler, tenkit eder, vizyon üretir, tartışır, olmadığı takdirde o zaman özgürlük ortamının olmadığının da delilidir.” değerlendirmesinde bulundu.

‘BU SEÇİM KİLİT ÖNEME HAİZ’

7 Haziran seçimleriyle ilgili Bakan Bozkır, “Çok önemli bir seçime giriyoruz. Bazen seçimlerin hepsi önemlidir ama bazı seçimler bazen diğerlerinden daha önemlidir. Gerçekten bu seçim kilit önemine haiz bir seçim. İnşallah Türkiye için hayırlısı olacaktır.” şeklinde konuştu.