Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'de hiç kimsenin kendisini öteki hissetmemesi gerektiğini söyledi. Bozkır, ''Türkiye’de hiç kimse etnik kökenine bakılarak kendisini öteki hissetmemeli. Türkiye’de hiç kimse dini inancına bakılarak öteki hissetmemeli. Türkiye’de hiç kimse kıyafetine bakılarak öteki hissetmemeli. Türkiye’de hiç kimse yaşadığı yaşam biçimi itibariyle, yaşadığı yer itibariyle kendisini öteki hissetmemeli.'' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Taksiciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Türkiye'de hiç kimsenin kendisini öteki hissetmemesi gerektiğini belirten Bozkır, ''7 Haziran’da öncelikle istikrarı düşüneceğiz. Güven ortamı ve huzur çok önemli. İnsanların gerçekten ayrışması değil birleşmesi çok önemli. Türkiye’de belki de en önemli husus demokrasinin sivil toplumun gelişmesiyle birlikte öteki kavramının ortadan kalkması oldu. Ve bunu daha geliştirmemiz lazım. Türkiye’de hiç kimse etnik kökenine bakılarak kendisini öteki hissetmemeli. Türkiye’de hiç kimse dini inancına bakılarak öteki hissetmemeli. Türkiye’de hiçkimse kıyafetine bakılarak öteki hissetmemeli. Türkiye’de hiç kimse yaşadığı yaşam biçimi itibariyle yaşadığı yer itibariyle kendisini öteki hissetmemeli. Herhalde bu son 12 yılda insanların en fazla çok daha bir araya geldiği ve bütün bu öteki kavramlarının kaybolma yoluna girdiği dönem herhalde bu dönem oldu.'' ifadelerini kullandı.

KENDİ ARABAMIZI, UÇAĞIMIZI, TANKIMIZI YAPACAĞIZ

Türk markalı araba, uçak ve tank üreteceklerini söyleyen Bakan Bozkır, ''Türkiye’nin araba imkanlarını biliyorsunuz. Kuş isimli arabalarda nerelere geldik. Şimdi diyoruz ki biz kendi arabamızı üreteceğiz. Türk markası olacak. Türk uçağını yapacağız diyoruz, Türk uçağı olacak. Kendi tankımızı yapacağız. Silahımızı yapacağız. Silahını yapmayan ordusu olmayan ülke nasıl güçlü olur bunları yapacağız inşallah.'' şeklinde konuştu.