Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Zonguldak’ta meydana gelen göçükle ilgili, "Büyük ihtimalle çok basit bir ihmalden dolayı o göçük meydana gelmiştir ve kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Çünkü ocağın durdurulmasını gerektiren bir eksiklik bulunamamış." dedi.

Bakan Faruk Çelik, ‘İnsan Sağlığı Güvenliği Çalışmalarında İnsan Kaynaklarının Önemi’ konulu Bilkent Otel’de düzenlenen toplantıya katıldı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Türkiye Taş Kömürü Kurumu Armutçuk müessesinde meydana gelen göçükle ilgili değerlendirmelerde bulunan
Bakan Çelik, şunları söyledi: "Bugün tabi günlerden Salı. Öyle tahmin ediyorum televizyonların birçoğu canlı yayında siyasi parti grup başkanlarının yapmış oldukları konuşmaları gün boyu verecek ve gün boyu 77 milyon vatandaşımı siyasi partilerin birbirleriyle atışmalarını bir kez daha dinleyecek. Zonguldak Kamunun bir kurumunda Haziran ayında denetim, Kasım ayında denetim yapmamıza, 43 bin lira ceza yazılmasına rağmen devletin bir kurumunda bir işçi kardeşimiz tavanın göçmesi veya şu anda teftiş devam ediyor. Bir göçüğün neticesinde bir işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Ortalama her gün 3 işçi kardeşimizin hayatını kaybettiği bir ülkede yaşıyoruz. Duyarlılık nerede olacak? Bakanlıklarda, eyvallah. Duyarlılık nerede olacak? İş verende, eyvallah, duyarlılık nerede olacak, çalışanda. Ama duyarlılık hepimizde olmalı. Salı günlerini ne zaman insan merkezli tartışma günlerine dönüştürürsek ne zaman toplumun canını yakan, özünü ilgilendiren sorunlara dönüştürebilirsek Türkiye o zaman çağdaşlaşmış, Türkiye’de bazı şeyler değişiyor diye daha rahat bir şekilde sesimizi yükseltebiliriz."

"MÜFETTİŞLER İNCELİYOR"

Bakan Çelik, "Kafa değişmezse kapasitemizde sıkıntı varsa yasal düzenlemelerin uygulanabilirliğini de bulamıyorsunuz" diye devam ederek,
müfettişlerin incelemeler yaptıklarını söyledi. Çelik, "Büyük ihtimalle çok basit bir ihmalden dolayı o göçük meydana gelmiştir ve kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Çünkü ocağın durdurulmasını gerektiren bir eksiklik bulunamamış. O halde orada sorumluluk üstlenen insanların basit bir ihmalinden kaynaklanan bir can kaybıyla karşı karşıyasınız." ifadelerini kullandı.