Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de hayvancılığın tarım destekleri içerisinde adı yokken, toplam tarım destekleri içerisinde yüzde 4'den yüzde 30'a çıkardıklarını söyledi. Koalisyon hükümetinin hayvancılığa 83 milyon lira destek verdiğini söyleyen Bakan Eker, "Kayıtları ortada devletin. Hesap ortada. Bugün sadece hayvancılığa 3 milyar destek var." diye konuştu.

Kırşehir’de özel bir otelde, aşiret temsilcileri ile 'Kırşehir Besicileri Dayanışma Yemeği'nde bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Türkiye'de hayvancılığa verilen desteği 36 kat artırdıklarını ileri sürdü. Koalisyon hükümeti döneminde hayvancılığı desteğin 83 milyon lira olduğunu ifade eden Eker, bugün bu rakamın 3 milyar lira olduğunu dile getirdi. Eker, "Sadece hayvancılığa verdiğimiz destek, bunun çok büyük kısmı benim görev dönemimdedir. 2006 Ocak ayından itibaren 15 milyor lira destek ödedik. Buzağı desteğine AK Parti 2003 yılında başladı. Anaç sığır desteğini 2008 yılında ben başlattım. Besilik erkek sığır desteğini 2011 yılında ben başlattım. Bugüne 864 milyon lira ödedim. Devam ediyor. Besilik dana üretimini destekliyoruz." diye konuştu.

İktidara geldiklerinde bütün Türkiye'de içinde 50'den fazla büyükbaş hayvan bulunduran çiftlik sayısının sadece 4 bin 300 olduğunu aktaran Eker, bugün bu rakamın da 31 bin 450 olduğunu kaydetti.