Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adana ve Mersin’de HDP bürolarına yapılan bombalı saldırılarla ilgili olarak, “Siyasi partileri baskılarla, saldırılarla sindirmeye çalışanlar, barışın ve Türkiye de huzurun düşmanlarıdır. Kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin biz onların karşısındayız.” dedi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, seçim lokali açılışı için geldiği Batman’ın Kozluk ilçesinde partililere hitap etti. Adana ve Mersin’de HDP bürolarına yapılan bombalı saldırıları kınayan Bakan Eker, “Bugün Türkiye huzur ve barış içerisinde seçime hazırlanıyor. Ama birileri bu huzuru bozmak istiyor. Bugün sabah Adana ve Mersin'de aynı anda HDP'nin bürolarına, binalarına bombalı paket göndermişler. Onları tel'in ediyoruz. Kim bu tür saldırıları yaparsa bizim de halkın da hepimizin düşmanıdır. Biz onları lanetliyor ve kınıyoruz. Siyasi partileri baskılarla, saldırılarla sindirmeye çalışanlar, barışın ve Türkiye'de huzurun düşmanlarıdır. Kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin biz onların karşısındayız. İnanıyorum ki içişleri bakanlığımız, devletimizin ilgili kuruluşları bunların faillerini en kısa süre içerisinde adalete teslim edecek.” dedi.

Kimseye zorbalık, zulüm ve eziyet yapmadıklarını savunan Eker, "Aksine eziyet yapanlara mani olduk. Onları engelledik, paralel, dikey yatay örgütlerle mücadele ettik. Elbette ki bir siyasi partiyiz, rakiplerimizle sandıkta demokratik anlayış içerisinde yarışacağız. Ama hiç biri bizim düşmanımız değil. Biz onlara düşman gözüyle bakmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra Kozluk esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.