Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye’nin huzuru, Türkiye’nin barışına kastediliyor. PKK terör örgütü maalesef bu saldırıları gerçekleştiriyor. Kamu düzeninin sağlanması vatandaşlarımızın huzurunun can ve mal güvenliğinin sağlanması için teröristlere karşı mücadelemizi güvenlik güçlerimiz kolluk kuvvetlerimiz marifeti ile yapıyoruz. Yapılan mücadeleden de kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Kırşehir'in Boztepe ilçesinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Malya Tarım İşletmesi'nde dün düzenlenen '65. Hasat Bayramı' törenine katılan Eker, son günlerde gelen şehit haberleriyle yüreklerinin kan ağladığını, gencecik fidanların toprağa verildiğini ifade etti. Eker, "Hasat elbette ki bir bayram coşkusu ile kutlanır. Bunu biliyoruz. Hayat devam ediyor. Bu topraklar tarımın yeryüzünde ilk başladığı topraklar, 12 bin yıldır Anadolu'da tarım yapılıyor. Dolayısı ile üretici ve çiftçi ekip biçiyorsa bunun meyvesini ve hasadını yapıyor ve hasat genellikle şenlik havasında yapılıyor. Biz içerisinden geçmekte olduğumuz günler sebebi ile merasimlerimiz de şenlik ve şöleni kaldırdık. Onun için sizlere hitap etme ve bu hasadın sizlere bolluk ve berekete vesile olmasını temenni ettiğimiz etkinlikle gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Barajların yapılmasından bazılarının rahatsız olduğunu belirten Bakan Eker, "Kim rahatsız oluyor biliyor musunuz? Türkiye'nin kalkınmasını ve zenginleşmesini istemeyenler. PKK terör örgütü, bundan rahatsız oluyor. Saldırıları başlatmasının sebeplerinden birisi de bu. Temmuz başında yaptıkları açıklamalarda 'baraj inşaatlarını biz savaş sebebi sayıyoruz' dediler. Bunun için Türkiye'ye saldırmaya, asker şehit etmeye, karakollara, polislere saldırmaya, katletmeye başladılar. Bunun için sivil vatandaşlara eziyet etmeye başladılar. Türkiye'nin düşmanları bunu istemiyor. Bir de Türkiye'yi kendine rakip gören uluslararası çevreler istemiyor. Avrupa Birliği (AB) ile tarımla ilgili müzakereler yapıyoruz. 3 fasıl var, birini açtılar. Gıda faslını. Sağlık, hijyen ve gıda ile ilgili. Biz o fasılda AB ülkelerinin çoğunun standardının üzerindeyiz ama tarım ve kırsal kalkınma ile balıkçılık faslını açmıyorlar. Siyasi kriterler koyuyorlar. Neden? Türkiye AB'ye girerse o zaman bunların hiçbirisi Türkiye ile rekabet edemez hale gelir. Biz elimizdeki imkânı biliyoruz ve milletimize inanıyoruz. Allah'ın izniyle projelerimizi hayata geçireceğiz. Kim ne kadar saldırırsa saldırsın onlara da pabuç bırakmayacağız. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.