Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER' in kendisini arayarak tebrik etmesinden çok memnun olduğunu söyleyen Hatice KAYA, "Bu motivasyon ile çalışmalarıma aralıksız devam edeceğim" dedi.

Evinin geçimine katkı sağlamak amacı ile 400 m2 alanda çilek üretimine başlayan Kahramanmaraşlı kadın çiftçi Hatice KAYA,  üretimini 4 yılda 31 dekara çıkararak yaptığı girişimlerle 30 kadına da işveren bir iş kadını olmayı başardı.
 
Türkoğlu ilçesinin Kılılı beldesinde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Hatice KAYA, 4 yıl öncesine kadar gündelik işlere giderek evinin geçimine katkı sağlıyordu. Türkoğlu Kaymakamlığı ve Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün destekleri ile 400 metrekare alana çilek dikerek iş hayatına başlayan KAYA, yıldan yıla çilek üretimini arttırarak 31 dekar alanda üretim yapmaya başladı.

Yeniliği çok sevdiğini ifade eden KAYA, ''Geçmişte tarlada çalıştım, gündelik işlere gittim ama hayalimde hep kendi işimin patronu olmak vardı. Allah da nasip etti, bugün hem üretiyorum hem de kadınlara iş imkânı sağlıyorum, bayanların yapamayacağı hiçbir iş yoktur'' dedi.

Yeni ve modern tarım sistemlerini de kullanmaya başlayan KAYA, internette gördüğü çilek tarımında kullanılan bir makine alarak,  bu makine ile çilek tarımının daha da kolaylaştığını belirtti.

KAYA, Kılılı beldesindeki Targel personeli Ziraat Mühendisi Serap BALIK ile sürekli irtibat halinde olduğunu söyleyerek, uzmanların tüm önerilerini harfiyen uyguladığını belirtti.

Desteklerinden dolayı Türkoğlu Kaymakamlığına, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Türkoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne de teşekkür eden Hatice KAYA, çilek üretiminin yanında deneme amaçlı ahududu fidanı diktiğini ve başarı sağlaması halinde üretim alanını arttıracağını söyledi. Eşinin eskiden inşaat işlerinde çalıştığını şu an inşaat işçiliğini bırakarak, kendisi ile beraber çilek tarımı ile uğraştığını ve kendisine büyük destek olduğunu söyledi.

Evinin geçimine katkı sağladığını belirten Hatice KAYA, azmi ve cesaretiyle bugünlere geldiğini söyledi.