Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, terör problemini çözüm süreci ile birlikte çözeceklerini belirtti. Elvan, "Bu ülkenin ne kadar kronik sorunu varsa teker teker çözdük. İnşallah bu terör problemini de çözüm süreciyle birlikte çözeceğiz. Önemli bir noktaya geldik" dedi.

Bakan Elvan, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'nın düzenlediği Konya Ekonomi Ödülleri töreni düzenlendi. Türkiye'nin çok önemli bir sürece girdiğini aktaran Bakan Elvan, "Biz insanların birbirleriyle kardeşçe yaşamasını, kucaklaşmasını, dayanışma içerisinde yaşamalarını istiyoruz. Birlik bütünlük içerisinde olmalarını istiyoruz. O gençlerin bu ülkenin kalkınmasında çalışmasını istiyoruz, o gençlerin hiçbir zaman araçları, dükkanları yakmasını, evlere molotof kokteyli atmasını istemiyoruz. Biz o gençlerin yine Türkiye'ye hizmet etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜNEYDOĞU'YU BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA DONATTIK"

Ulaştırma Bakanlığı olarak Güneydoğu'da yapılan yatırımlara dikkat çeken Bakan Elvan şöyle konuştu: "Biz o bölgeyi baştan aşağı bölünmüş yollarla donattık. Güneydoğu Anadolu Projesi çerçevesinde inanılmaz altyapı yatırımları ve sulama yatırımları yaptık. O bölgenin kalkınması için imkanları seferber ettik. Biz o bölge halkıyla kucaklaşmak, kaynaşmak istiyoruz. O bölgenin de Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında olmasını istiyoruz."

"MHP ÜLKEYİ BATIRDI"

Muhalefet partilerine de ağır eleştiriler getiren Bakan Elvan, Türkiye'nin 2002 öncesinde yaşadığı ekonomik krizin sorumlularından birinin de MHP olduğunu ileri sürdü. MHP'nin koalisyon hükümetleri döneminde ülkeyi batırdığını iddia eden Bakan Elvan şunları söyledi: "Bir taraftan milliyetçi söylemleri sürekli ortaya koyan, bu söylemler doğrultusunda hele hele çözüm sürecine yönelik olarak bize karşı muhalefet yapmaya çalışan Milliyetçi Hareket Partisi o 3 yıllık koalisyon döneminde ülkeyi batırdı. Milliyetçilik iş ve aş üretmekle olur laf üretmekle olmaz. 1999-2002 döneminde Milliyetçi Hareket Partisi Konya'ya, Türkiye'ye ne yaptı? Onlar Türkiye'de enflasyonu patlattılar. Faizleri 7-8 binlere çıkardılar. İşsizliği patlattılar. Türkiye'de istikrar kalmadı. Bankaları batırdılar. Bankaların hortumlanmasına izin verdiler. Bugün onların hiçbir şekilde konuşmaya hakları yok. Milliyetçilik işte Ak Parti'nin yaptığı gibidir."

"HDP ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İSTİYOR"

Yaklaşan 7 Haziran seçimlerinin ülkenin geleceği açısından önemli olduğuna değinen Elvan, sözlerini HDP ve CHP'yi eliştirerek şöyle sürdürdü: "Bir tarafta ülkeyi karıştırmak isteyen HDP, diğer tarafta 40-50 yıl öncesinin kafa yapısına kendisini hiç bir zaman geliştirememiş, çağdaş demokrasilere ayak uyduramamış, vesayetçi zihniyete sahip hep vesayet odaklarının güdümünde yürümüş Cumhuriyet Halk Partisi. Bunlarla Türkiye ileriye gidemez." Bakan Elvan'ın konuşmasının ardından 10 farklı dalda toplam 78 ödül verildi.