Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, Kore gazilerini kabul ederek dünyada barışı istediklerini belirtti. Eroğlu, Ramazan ayında dilekte bulunarak “Bütün dünyaya barış gelsin. Harpler, savaşlar sona ersin. İnsanlar huzur içinde yaşasın.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı M. Şükrü Tandoğan’ı makamında kabul etti. Bakan Eroğlu, Kore’de yapılan 7. Dünya Su Formu’nun Nisan ayında Kore’de yapıldığını hatırlattı. Kore deyince gazileri hatırlamamanın mümkün olmayacağını ifade eden Eroğlu, Gazilerin Kore’ye götürülmesi için talimat verdiğini söyledi. Kore’ye giden gazilerin hem kendilerini tanıtması için hem harp ettikleri mekanları tekrar görsünler, hem de şehitleri ziyaret etsinler diye düşündükleri için gazileri Kore’ye gönderdiklerini açıklayan Eroğlu, “Bu yüzden ben size teşekkür ediyorum. Ayrıca özür diliyorum seçim arifesi olduğu için gelemedim. Sizlerin gitmesi bizleri memnun etti. Cenab-ı Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın.” dedi.

Dünya barışının çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin daima barıştan yana olduğunu kaydeden Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünyada barışı istiyoruz. Zaten Atatürk’te Yurtta Sulh Cihan’da Sulh gibi ama biz yurtta Sulhu sağlıyoruz ama maalesef bazı ülkeler bir takım yanlışlar peşinde. Dileriz ki bütün dünyada Sulh anlayışıyla bu noktaya gelir. Ramazan’da şunu diliyoruz: Bütün dünyaya barış gelsin. Harpler, savaşlar sona ersin. İnsanlar huzur içinde yaşasın. Aslın bu imkanlar bütün insanlara yeter. Yeter ki saygı ve sevgi çerçevesinde insanlar yaşasın Türkiye’de zaten bunu yapıyor. İnşallah bu huzur iklimi devam eder diye düşünüyorum.”