Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Kırşehir'de Vali Necati Şentürk‘ten il hakkında brifing aldı. Basın mensuplarına, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Kırşehir’de yürütülen yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Cuma namazı sonrasında Kırşehir'de geleneksel olarak düzenlenen Ahi pilavı dağıtımına katıldı.

Eroğlu, daha sonra Güzler Piknik Alanı ve Evcil Hayvanlar Parkı olarak Kırşehir Belediye Başkanlığınca projelendirilen alanda düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine geçti. Toplam maliyeti 51 Milyon TL olan Kırşehir içme suyu isale hattı ile Güzler piknik alanı ve evcil hayvan parkı temel atması, Mucur Aksaklı-Karacalı göleti sulaması, Sıdıklı Küçükoba Kulpak sulaması, Çiçekdağ Acıköy’ünün Kırıcak Deresi taşkın koruma ve Aşıkpaşa tabiat parkı, orman köylülerine Orköy kredisi verilmesi, Gelir getirici tür tesis edilmesi, ağaçlandırma, toprak koruma ve erozyon çalışmaları yapımı ve yangın ilk müdahale ekip binasının toplu temel atma ve açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, rahmetli Neşet Ertaş’ın adını yaşatmak için memleketi olan Akpınar’ın Kırtıllar Köyü’ne, Neşet Ertaş adında bir baraj yapacaklarını söyledi.

Devlet olarak bütün amaçlarının vatandaşlara hizmet etmek olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Ülkemizde bin günde bin gölet projesi ile rekor kırdık. Hükümetimiz, Kırşehir’e 13 yılda 4 milyar TL yatırım yaptı. Kırşehir Merkez’de, Mucur’da ve Kaman’da ceviz ve badem seferberliği yapıyoruz. Bozuk orman alanlarını ve mera vasfında olmayan alanları alarak en yakın köye, araziyi hane başına parselleyeceğiz. Buralara ceviz ve badem dikeceğiz. Buraların bakımı da üç yıl boyunca Bakanlığımıza ait olacak. Önemli bir proje olan Yamula Barajının hayata geçmesiyle de bundan en çok istifade edecek il Kırşehir olacak. Yamula Barajı Kırşehir’e hayat verecek. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ve temelini atacağımız tesisler de ilimiz için önemli. Bu tesisler çok büyük oranlarda olan su kayıplarını önleyecek. Buraya çok ileri bir seviyede olan içme suyu arıtma tesisini de kuracağız. Gençlerimizin ata sporu olan binicilik konusunda ilerlemesi için Aşıkpaşa Tabiat Parkı’na binicilik merkezi açacağız. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ve temelini atacağımız tesisler Kırşehir’e hayırlı olsun.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanlığına yaptığı ziyaretin ardından akşam saatlerinde Kırşehir'den ayrıldı.

Düzenlenen programa Kırşehir Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, DSİ Genel Müdürü, Orman Genel Müdürü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü, bakanlık bürokratları, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.