Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin ağaçlandırma ve erozyon kontrolünde dünya lideri olduğunu söyleyerek, "Dünyada pek çok ülkede orman varlığı azalırken Türkiye’de artıyor. Son 12 yılda 9 milyon hektar orman alanı arttı." dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı’nın ATO Congresium’daki açılışına katıldı. Bakan Eroğlu, dünyadaki en önemli konulardan birisinin çevre koruma, tabii hayatın korunması ve iklim değişikliğiyle mücadele olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, Türkiye’nin hava kirliliği konusunda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Bakan Eroğlu, “Şu anda İstanbul’un, Ankara’nın ve diğer şehirlerin havası gerçekten temiz. Hatta şu anda otomatik olarak ölçülüyor, yaklaşık 150 noktadan vatandaşın bilgisine sunuluyor. Çevre faslı açılmıştır. Türkiye bu konuda aşağı yukarı 58 milyar avroluk bir çevre yatırımı yapacaktır. Dolayısıyla bu çevre teknolojileri çok önemli.” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADA PEK ÇOK ÜLKEDE ORMAN VARLIĞI AZALIRKEN TÜRKİYE’DE ARTIYOR”

Türkiye’nin ağaçlandırma ve erozyon kontrolünde dünya lideri olduğunu söyleyen Eroğlu, "Son 12 yılda 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Her yıl aşağı yukarı 450 ile 500 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. Dünyada pek çok ülkede orman varlığı azalırken Türkiye’de artıyor. Son 12 yılda 9 milyon hektar orman alanı arttı." dedi.

Ankara’nın fuarların merkezi olmaya başladığını kaydeden Bakan Eroğlu, "Özellikle erozyonla mücadelede Birleşmiş Milletler Dünya Çölleşme ile mücadelede Taraflar Konferansı burada gerçekleşecek." diye konuştu.