Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklendiğini, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, pazartesi gününden itibaren yurdun iç ve batı bölgelerinde (Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz) 3 ile 6 derece azalacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Arife günü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini vurgulayan Veysel Eroğlu, yazılı açıklamasında, “Yağışların Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale, Edirne çevreleri ve Isparta'nın güneyi ile Burdur'un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.” dedi.

Bayramın 1. günü Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğinin altını çizen Bakan Eroğlu, "Bayramın 2. günü Marmara'nın güneydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Bayramın 3. ve 4. günleri, Marmara'nın doğusu İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan ve Kars çevrelerinde yerel sağanak yağışlar meydana gelebileceğini ifade etti.