Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gelişmiş ülkelerin dünyayı hem fiziksel, hem de manevi olarak zalimce tükettiğini söyledi. Güllüce, “Çok şükür ülkemiz, bu tüketilen dünyada hiç günah sahibi olmadan, bunları tüketmeden bu noktalara geldi.” dedi.

Esenler Belediyesi’nin eğitim kampanyasının tanıtım törenine katılan Bakan İdris Güllüce, dünyanın endüstri devriminden sonra çok zalimce tüketildiğini ifade etti. Güllüce, şöyle konuştu: “Gelişmiş ülkeler, ekonomisi bugün çok iyi olan ülkelerin hepsi dünyayı çok vahşice, çok çirkince tükettiler. Ve dünyayı kirlettiler. Hem fiziksel olarak kirlettiler, hem de manevi olarak kirlettiler. Yani 8 yaşındaki çocukları 16 saat çalıştırarak bugünkü zenginliklerini oluşturdular. Kadınları 15-20 saat çalıştırarak zengin oldular. Hiçbir çevre ve tabiatın hiçbir hassasiyetini gütmeden sanayilerini geliştirdiler. Dünyayı perişan ettiler ve tükettiler. Bütün dünyaya da bu tükettikleri kültürü de ihraç ettiler. Komşuluğu bitirdiler, ‘Selamünaleyküm’ü tükettiler, ‘merhaba’yı, paylaşmayı, yardımlaşmayı tükettiler. İnsan olmayı, dost olmayı, vermeyi, diğergam olmayı tükettiler. Çok şükür ülkemiz, bu tüketilen dünyada hiç günah sahibi olmadan, bunları tüketmeden bu noktalara geldi.

Milletimizin o ‘Anadolu mayası’ diye tabir edilen güzellikleri sayesinde onların projeler olarak tükettirmek istedikleri bütün değerlerimiz bugün hala dimdik ve ayakta. Eğer bugün biz 2 milyon insana bakıyorsak, hala komşumuzun derdiyle dertlenebiliyorsak, hala aile bağlarımız en güzel şekilde sağlam duruyorsa bu milletin yüceliğinden ve güzelliğinden.”

‘AVRUPALILARIN 200 SENE SONRA AKILLARINA GELENİ BİZ KALKINMAYA BAŞLADIĞIMIZDA UYGULADIK’

Bakanlık olarak çevreye olan duyarlılıklarından bahseden Güllüce, “Kalkınma ile ilgili Türkiye olarak çevreyi azami ölçüde koruyarak, kollayarak kalkınmaya çalıştık. Bizim sanayicimiz onlar gibi hiçbir kişi hakkı, çalışan hakkı gütmeden, hiçbir çevre hakkı… yaratılmışların hukukunu koruma duygusunda olmadan kalkındıkları gibi değil. Tam aksine sendikalizmin olduğu, çalışanın haklarının verildiği, çevrenin korunduğu, hatta Avrupa Birliği normlarında birebir… onların 200 sene sonra akıllarına geleni biz kalkınmaya başladığımız günden beri uygulayıp gelişen bir ülkeyiz. Bu yüzden de sanayicilerimizi, üreticilerimizi çevreye olan duyarlılıklarından dolayı kutluyorum.” diye konuştu.

‘AK PARTİ ÇOCUĞUN ELİNE VERİYOR KİTABI, İNSANLARI VE ÖĞRENCİLER BU NİMETİN FARKINDA DEĞİL’

Eğitim alanında AK Parti’nin yaptıklarından bahseden Güllüce, “Belli bir yaşın üstündekiler kitap noktasında çok acı çekmiş insanlarız. Yani her öğretmenin söyledi ders kitabı farklı yazarların olduğudur. Siz onu bulmak için okul açıldıktan sonra 15-20 gün dolaştıktan sonra o kitabı zor bulursunuz. Velilerin en büyük derdi okullar açıldıktan sonra çocuklarına o kitapları bulmaktı. Şimdi bunlar hep unutuldu. AK Parti geldi bunların kapısının önünde çocuğun eline veriyor, farkında değil bu nimetin. Bu külfetsizliğin insanlar ve öğrenciler farkında değil. Cağaloğlu’nda kuyruklar oluşur, işte tarih dersinin hocası şu kitabı ister, o kitaptan hiçbir yerde bulunmaz. 15 gün sonra gelecek’ derler, üç kere veli gider o kitabı bulamaz vesair... Allah’a şükür kaç yıldır hiç bu dertler yaşanmayan bir Türkiye’de yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.