Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların müteahhitlerle yaşadığı sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Güllüce, “Fikirtepe ile ilgili yanlış bir algı var, şimdi biz orada kentsel dönüşüm ilan etmişiz. Ondan sonraki mal sahibiyle orada iş yapacak olan arasındaki hukuktur. Yani bu iki alan ve veren arasındaki ilişkidir biz orada yokuz.” dedi.

Bakan İdris Güllüce İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Dünya Kadastro Zirvesi’nin tanıtım toplantısına katıldı. Sultanahmet’teki İstanbul Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Bakan İdris Güllüce’nin yanı sıra Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Tapu ve Kadastro Genel Müdür yardımcısı Gökhan Kanal katıldı.

Bakan Güllüce açılış konuşmasının ardından basın mensuplarının Fikirtepe’de vatandaşların müteahhitlerle ilgili yaşadığı mağduriyetleriyle ilgili sorusuna Bakan Güllüce, “Fikirtepe ile ilgili yanlış bir algı var, şimdi biz orada kentsel dönüşüm ilan etmişiz. Ondan sonraki mal sahibiyle orada iş yapacak olan arasındaki hukuktur. Yani bu iki alan ve veren arasındaki ilişkidir biz orada yokuz. Orada büyükşehir başlangıçta ilan etmişti sonra bakanlık almış. Ben geldiğimde 15-16 günlükken bir ruhsat vereceğiz dedik diye 6 saat geciktik diye durmadan bizi topa tuttunuz. Biz oranın hukuki işlemlerini yapmışız ve çekilmişiz demişiz ki; bu bölge riskli alan burada kentsel dönüşüm yapılacak emsal şu demiş büyükşehir belediyesi vermiş bizde onaylamışız. Şimdi müteahhit orada iş yapacak gidecek orada insanlarla anlaşacak, sonra gelecek projesini verip ruhsatını alıp inşaata başlayacak. Alanla veren arasında biz orada olmak istemeyiz.” diye cevap verdi.

HİSSELİ ARSA SORUNU ESKİ YASALARDAN KAYNAKLANAN BİR SORUN BELEDİYELERİN ÇALIŞMASI LAZIM

Hisseli arsa sahiplerinin yaşadığı sorunlarla ilgili Bakan Güllüce, “Şimdi hisseli arsa sanıyorum 1984 yılından önceki duruma göre serbestti ve problem o günlerden kalma ve devam ediyor. Bu yanlış düğmeyi iliklemeyince sorunda düzelmiyor. Daha önce bir arazinin hisseli parseller halinde satışı serbestti. Sonra kanun bunu yasakladı ama buna rağmen gene bazen muvazaalı falan yapılabiliyor. O hisselerin ifrazlı halden çıkartılıp ifrazlı hale getirilmesi zaman alıyor belediyelerin uygulama yapması lazım. Başlangıçta kötü başlamanın getirdiği sorunlar bunlar.” dedi.

SİYASETTE HİÇBİRŞEY BAKİ DEĞİL, ALLAH’IN DIŞINDA HER ŞEY GELİP GEÇİCİ

Bir gazetecinin “Milletvekili adayı gösterildiniz mutlumu sunuz? Seçilirseniz yine aynı bakanlığa devam etmek ister misiniz?” şeklindeki sorusunu Bakan Güllüce, “Tabi mutluyum Başbakanımıza teşekkür ediyorum. O bir şereftir olmaz mı? Olması lazım dimi heyecanın. Mahkeme kadıya baki değil siyasette, hayatta hiç bir şey baki değil Allah’ın dışında herşey gelip geçici. Ne kadar süre bakanlık yaparız ne kadar süre oluruz bilemiyoruz.” ifadelerini kullandı.