Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gezi Parkı olayları nedeniyle anamuhalefet partisi CHP'ye sert eleştiriler yöneltti. Gezi Parkı olaylarının Türkiye'ye büyük zararlar verdiğini ve 2 milyon insanın istihdamının bu nedenlerle etkilendiğini belirterek "O alnından öptüğü gençlerin bu ülkeye maliyetinin sadece bir kısmını söyleyeceğim. Olaylarda zarar gören araçlar, evler olarak değil Türkiye'nin yatırımdan dolayı kaybettiği , katma değerden kaybettiği, 2 milyona yakın insanın iş bulamaz, iş bulacaktı 2 milyon insan, 2 milyon insan ev iş sahibi olacağının rakamları ile oturup kaç yüz milyar dolar CHP'nin bu ülkeye zarar verdiğini hesaplamak lazım." dedi.

Güllüce, Esenler'de Ramada Otel'de düzenlenen kentsel dönüşüm çalışması ve şehir parkı projeleri için hazırlanan protokol törenine katıldı. Gezi Parkı olayları üzerinden CHP'ye yüklenen Güllüce, Gezi Parkı olayları nedeniyle hem maddi hem de istihdama yönelik çok ciddi kayıplar yaşandığını söyledi. Güllüce, "Otobüsleri yaktırdığı, ambulanslardan hastaları indirip ambulansları yaktırdığı, evini taşıyan garip gurebanın ev eşyalarını yaktırdığı, yüzlerce otobüs yaktırdığı, yüz milyarlarca dolar bu ülkeye zarar verdirdiği Gezi eylemleri sırasında çıkıp demedi mi ki 'sizi alnınızdan öpüyorum'. Onlar ne istemişti. Milli piyade tüfeği yapılmayacak. Tank projesine hayır, uçak yapılmayacak, havaalanına hayır, Boğaz Köprüsü'ne hayır, hızlı trene hayır. Allah'tan ki Marmaray yapılmıştı ona hayır diyemediler. O alnından öptüğü gençlerin bu ülkeye maliyetinin sadece bir kısmını söyleyeceğim. Olaylarda zarar gören araçlar, evler olarak değil Türkiye'nin yatırımdan dolayı kaybettiği , katma değerden kaybettiği, 2 milyona yakın insanın iş bulamaz, iş bulacaktı 2 milyon insan, 2 milyon insan ev iş sahibi olacağının rakamları ile oturup kaç yüz milyar dolar CHP'nin bu ülkeye zarar verdiğini hesaplamak lazım." dedi.

'BAŞBAKAN ASILDI DİYE BAYRAM YAPTIRDILAR'

Güllüce, Gezi olaylarının olmaması durumunda 140 yıllık tarihinde Türkiye'nin ilk defa faizleri 4.67'ye indirdiğini belirtti. CHP'ye merhum Başbakan Menderes üzerinden de yüklenen Güllüce, "Başbakan asıldı diye bu memlekette 20 sene CHP bayram yaptırdı. 20 sene, 2 gün sonra kutlayacağız. Ne bayramı, 2 bakan bir başbakanı astırmış CHP, bunun bayramı." şeklinde konuştu. ÇED raporlarının mahkemeler kanalıyla engellenmeye kalkıldığını savunan Güllüce, "Yatırım yapacak iş adamı ÇED raporu alıyor. Gidiyor 2 gün sonra gidiyor yargıdan durdurmaya çalışıyor. Nedir, bu ülkeye yatırım yapılmasın. Peki yatırım olmadan istihdamı nasıl oluşturacaksın. Gençler her gün iş istiyor, bunları nerede çalıştıracağız. 209 katrilyonluk bakanlık olarak ÇED raporu verdim. Bunun herkesime istihdam, yatırım olarak yansıması olacak. CHP ne yapıyor. Her verdiğimiz ÇED'i durdurmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

İNSANLAR ŞU ESENLERE Mİ GİDECEK?

CHP'nin zihniyet olarak 1940'lı yıllarda kalmasının kayıp olduğunu söyleyen Güllüce, "Dün Aşık Veysel'i Kızılay Meydanı'na sokmayan CHP, bugün Esenler.. 'Şu Esenlere mi gidecek insanlar' diyor. Bu söz benim, Esenler'de oturan her insanın onuruna dokundu. İnsanları bu kadar dışlamak, ötekileştirmek hala CHP'nin olmazsa olmaz karakteri olması bizi üzüyor." dedi.

CHP'nin halka yönelik tavrını eleştiren Gülüce, "Güney Afrikalı bir yazar kendisini yöneten CHP zihniyetli birisine diyor ki 'sana ithal bir halk lazım. Bu halkı idare etmen olmaz, sen halk ithal et onları yönet' diyor. Ben de CHP'ye diyorum ki bu millet böyle kardeşim, bu millet mangalı sever. Fizik yapısı budur, böyle oturur, böyle kalkar. Bu millet Esenler halkıdır, beğenmezsen halk ithal edeceksin. Oyu ondan isteyeceksin. Ama bu milletten oy isteyeceksen bu millet sana 65 senedir oy vermedi gene de vermeyecek." ifadelerini kullandı.

CHP'nin döneminde Keban Barajı ve Boğaz Köprüsü'ne de karşı çıktığını savunan Güllüce, "Ben şimdi CHP elektriğe karşı desem, ya bakan bey o kadar da değil dersiniz. Arşivlere bakın o kadar mı değil mi bakın." değerlendirmesinde bulundu.