Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tersane sektörünün 2008 yılındaki krizden henüz çıkamadığını söyledi. Bakan Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ortaklaşa alınan tedbirleri açıkladı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından özel bir otelde düzenlenen gecede sanayicilerle bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, tersanecilik sektörüne yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Bakan Fikri Işık, "Tersane sektörü 2008 yılındaki krizden henüz çıkamadı. Bizim de 2008 krizinden en fazla etkilenen sektörümüz tersanecilik sektörü, ama buna rağmen şu anda aldığım bilgiye göre sadece Yalova'nın Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde 12 bin insanın istihdamı devam ediyor. Hükümetimiz, tersanelerle ilgili teşvik tedbirlerini yürürlüğe koydu. Mesela 25 yılın üzerindeki kosterler artık hurdaya ayrılacak ve yenlerinin yapılması teşvik edilecek. Tersanecilerimizin finansmana erişimi konusunda kredi garanti fonunun hacmi genişletilip teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan tersanecilerimize destek vermiş oluyoruz. Bu ve bunun gibi Ulaştırma Bakanımızın koordinasyonunda bir dizi tedbir alındı. İnancım önümüzdeki süreçte tersanelerdeki işlerin daha iyiye gideceği işlerin daha da artacağı yönünde" şeklinde konuştu.

Bakan Işık, Yalova'daki programının ardından Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine hareket etti.