Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gezi, Kobani olayları ile 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulunup birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bakan İslam, "AK Parti'nin içinden başlayarak birlik olmak zorundayız. Bugün bu salonda bu kongrede birlik olmak zorundayız. Eğer buradan çatlak bir ses çıkararak çıkarsak bu kapıdan yarın ki birliğimizi de tehlikeye atarız. Bütün bunları düşünmek zorundayız. Yarınlarımızı düşünmek zorundayız." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, partisinin Muş İl Başkanlığı’nın 5. Olağan Genel Kongresi’ne katılmak üzere Muş’a geldi. Kongrede bir konuşma yapan Bakan İslam, 13 yıl öncesine kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hiç kimsenin haberinin olmadığını belirterek Gezi, Kobani ve 17–15 Aralık olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gezi olaylarının asıl amacının ülkeyi baş aşağı baktırmak istendiğini belirterek şunları söyledi: “Gezi olaylarını hatırlayın, 12 tane yerinden nakledin ağaç için çıktı, kesilen ağaç için değil yerinden nakledilen 12 ağaç için. Peki, son verelim bu işe, barışalım, çevrecilikse eğer muradınız sizinle anlaşalım dendiğinde gezi isyanı çıkaranlara anlaşalım dediler. Onlarla bir masaya oturuldu ve ne istiyorsunuz denildi. Bakın arkadaşlar gezi, ağaç, yeşil, çayır çimen diye yola çıkanlar neyi istediler. Üçüncü köprüyü yapmayacaksınız, hava alanını yapmayacaksınız, Kanal İstanbul’u yapmayacaksınız, bütün bu gelişmeleri durduracaksınız, Türkiye’yi baş aşağı baktıracaksınız, ekonomik politikalarınızı değiştireceksiniz, sosyal politikalarınızı değiştireceksiniz. Bunları söylediler, aksi takdirde eğer bunları yapmazsanız sokakları ateşe veririz dediler. Bu yetmedi, arkasından bağlıları her birimizin kardeşi olan bir cemaatin üst liderlerini kendi tuzaklarına düşürdüler. Ve onların eliyle paravan bir şirket oluşturarak ülkeyi kana boğmaya çalıştılar. Bir çete ile elde edemedikleri iktidarı bu çete vasıtasıyla elde etmeye kalkıştılar.”

'HERKESİN TARAFINI SEÇMELİ'

Milletin 17- 25 Aralık olaylarını elinin tersi ile iterek istiklal ve istikbalinden vazgeçmediğinin altını çizen Bakan İslam, “17 Aralık, 25 Aralık geldi Milletimiz yine elinin tersi ile bu düzeni bir tarafa itti. Hayır, istiklalimden vaaz geçmeyeceğim, istikbalimden vazgeçmeyeceğim. Milletimiz bunları tekrar söyledi, bu sefer Kobani hadiselerini bahane ederek sokağa dökülme hadiselerini yaşadık. Şimdi geldiğimiz noktada şunu görüyoruz. Bir tarafta İMF ile ilişkisini bitiren, kendi ekonomisini kendisi düzenleyen 12 yıl içerisinde ülkeyi 50 yıllık 100 yıllık kademe mesafe kat ederek medeniyete, imara, bayındırlığa kavuşturan, sosyal alanda bu güne kadar görmediğiniz, bilmediğiniz yenileşmeleri yapan bir iktidarı var. AK Parti iktidarı. Diğer taraftara bütün güçlerini birleştirmiş bir blok var. Yaptırmayız, yapamazsınız diyen bloğu, geldiğimiz noktada buradayız. İşte vermemiz kararda bu karar” dedi.

Herkesin tarafını seçmesini isteyen Bakan İslam, “Tarafımızı seçmek zorundayız. Tarafımızı haktan mı yanayız batıldan mı yana mıyız? Bu şekilde seçmek zorundayız. Barışı vaat edenlerden mi yana mıyız, savaşla korkutandan mı yana mıyız? Çocuklarımızı kurban edenlerden yana mıyız? Artık evimize şehit cenazesi gelmesin diyenlerden mi yanayız? Türk, Kürt, Alevi, Sünni hepsi, bir ve bin yıldır kardeş diyenlerden mi yanayız yoksa bu ülkeyi böleriz diyenlerden mi yana mıyız? Kimden yanayız. Bu kararı vermek zorundayız. Ondan sonrada birlik olmak zorundayız. AK Parti'nin içinden başlayarak birlik olmak zorundayız. Bugün bu salonda bu kongrede birlik olmak zorundayız. Eğer buradan çatlak bir ses çıkararak çıkarsak bu kapıdan yarın ki birliğimizi de tehlikeye atarız. Bütün bunları düşünmek zorundayız. Yarınlarımızı düşünmek zorundayız. Yarınlar bize bağlı bu yük bizim omzumuzda. Hepimizin bu yolun yolcusu olarak bu kutsal yolun bir neferi olarak bunun farkında olmalıyız ve karalarımızı buna göre vermemiz lazım” dedi.

ÇALIK; MHP, CHP VE HDP’YE YÜKLENDİ

Kongreye katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve Halkların Demokratik Partisi(HDP)’ye seslendi. Ülke genelinde 7 bölgede birinci olduklarını ifade eden Çalık, “Milliyetçi Hareket Partisi'ne buradan sesleniyorum. Biz tüm Türkiye'de varız. Sınırlarda, sahillerde, Orta Anadolu'da, 7 bölgenin hepsinde birinci partiyiz. Buyursunlar gelsinler, Milliyetçi Hareket Partisi, Muş'ta da var olsun. Sadece son seçim sonuçlarına dönüp baksınlar, Milliyetçi Hareket Partisi, Muş'ta nerededir görsünler, Cumhuriyet Halk Partisi gelsin Muş'ta nerededir görsünler. Sandığın dibindeler. Gözlük takarsanız, büyüteç takarsanız bile göremeyeceğiniz oranlarda. Biz AK Parti olarak tüm illerde varız ve Halkların Demokratik Partisi, sadece Muş'ta değil, tüm Türkiye'de olmalı. Adında halk varsa, halkına zarar verecek her şeyin karşısında durmalı. Molotofun karşısında da, maskenin karşısında da, silahın karşısında da durmalı. Ben varım diyorsa, kardeşlik için varım diyorsa, halklar için varım diyorsa, elindeki silahları bırakacak, molotofu bırakacak ve özgürlük yasasına evet diyecek. Biz güvenlik yasası demiyoruz, özgürlük yasası diyoruz. Vatandaşımızın can güvenliğini devlet olarak sağlamak zorundayız, milletimizin can güvenliğini sağlamak zorundayız. Bu yasayı çıkardığımızda, özgürlük yasası, kamu düzeni, sağlanmış olacak. Çözüm sürecinin de asla alternatifi olmayacak” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra AK Parti Genel Merkezi’nin desteklediği Namık Ergün ve eski İl Başkanı Ramazan Aşık arasında ise seçim maratonu başladı.