Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bütün büyüklerin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirterek, "Tecrübe, dünyada en paha biçilmez değer. Bu tecrübeleri heba etmememiz lazım, bunlardan faydalanmamız lazım, onları kullanmamız lazım, hayata aktarmamız lazım." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anneler Günü münasebetiyle Ankara'da 75.Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Yaşlılarla tek tek ilgilenen Bakan İslam, kadınların Anneler Günü'nü kutladı ve karanfil verdi. Huzurevinde kalanlarla sohbet eden İslam, "Şu anda Türkiye'de sıra bekleyen hiç yaşlımız yok." diye belirtti. Bir yaşlı ise İslam'a bazı fotoğraflar göstererek "Dün askeriyeden geldiler. Fotoğraflar çekmişlerdi." açıklamasında bulundu. "Ben de sizin bir çocuğunuzum." diyen Bakan İslam'a "Siz nerelisiniz?" sorusu da yöneltildi. Bu soru üzerine İslam, "Ben Türkiye'nin her yerindenim. Sakarya milletvekiliyim. Bir tarafım Erzincanlı, bir tarafım Balıkesirli, bir tarafım Sakaryalı, bir tarafım Denizlili. Ama ben İstanbul'da doğdum. İstanbulluyum mu demem lazım?" karşılığını verdi.

Bakan İslam, Perihan adlı bir kadının koluna sarılı alçıya imza attı ve "Perihan anneme sevgiler, iyi dileklerimle" diye yazdı. Bunun üzerine Perihan adlı kadın, "Orasını kestirir alırım. Çok güzel bir hatıra." diye konuştu. Yaşlılar, İslam'a "Bu özel günlerde sizleri aramızdan görmekten mutluluk duyuyoruz. Hatırladığınız için sağ olun." dediler. İslam da "Biz sizi unutmuyoruz ki hatırlayalım." diyerek çiçek verdi.

Bakanlık olarak bu yıl 'yılın annesi' tespitinde bulunmadıklarını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bütün anneleri yılın annesi ilan ettiklerini söyledi. Kendisinin de bir anne olduğunu hatırlatan İslam, şöyle devam etti: "Anneliğin ne demek olduğunu biz kadınlar çok iyi biliyoruz. Canımızdan can verdiğimiz çocuklarımızın gözlerinin içine bakıyoruz. Onları iyi yetiştirebilmek için, hayata güzel hazırlayabilmek için, mutlu yarınları olsun diye her türlü fedekarlıktan çekinmiyoruz, kaçınmıyoruz. Onların bahtiyarlığıyla bahtiyar oluyoruz, onların mutlululuğuyla mutlu oluyoruz. Annelik hakikaten dünyanın en güzel duygusu. Bakanlık olarak bu güzel duyguyu bütün annelerimizle birlikte paylaşıyoruz. Hem annelerimizin hem tüm kadınlarımızın mutluluğu için, güzel bir hayat yaşaması için, refahı için elimizden gelen bütün gayreti sarf ederek mutlu yarınlar hazırlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Bütün büyüklerimizden, sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Tecrübe dünyada en paha biçilmez değer. Bu tecrübeleri heba etmememiz lazım, bunlardan faydalanmamız lazım, onları kullanmamız lazım, hayata aktarmamız lazım. Onun için yaşlılarımız da, aslında yaşlı deyince bilmiyorum hata mı yapıyorum; tecrübeli yaş almış büyüklerimizle birlikte yaşamak istiyoruz. Onları hayatın içinde tutmak istiyoruz. Hiçbirinizin bir kenara bir köşeye çekilmesine gönlümüz razı değil. Sizlerin sonuna kadar sosyal hayatın içinde olmanızı arzu ediyoruz. Hayata karışan bireyler olarak sağlıklı yaşlanmanızı arzu ediyoruz. Onun için de elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. İnşallah sizler için yaptıklarımızdan memnuniyet duyuyorsunuzdur. Ama herhangi bir şekilde sıkıntı, bir şikayet olduğunda da devletin eli daima üzerinizdedir. Herhangi bir sorunu çözmek için bizler vazifeliyiz, buradayız, sizlerin hizmetindeyiz."