Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yapılan Türkiye'nin bungalov tipi evlerden oluşan tek huzurevi olma özelliğini taşıyan 'Çınarcık Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi', Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katıldığı törenle açıldı.

2014 yılında tamamlanan ve 2015 yılında yaşlı kabulüne başlayan Çınarcık Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaşlıların istedikleri takdirde tekli ya da iki kişilik bungalov evlerde yaşayabileceğini, artık koğuş sistemi konaklamalar yerine ev modellerine geçildiğini belirtti.

Bakan Ayşenur İslam, bu aydan itibaren her doğum yapan kadına belirli miktarda doğum hediyesi ve her yetim, öksüz ve asker çocuğuna ise aylık 100 TL bağlanacağı söyledi. Bakan Ayşenur İslam, şunları kaydetti: “Biz hükümet politikası olarak yaşlılarımızın ve çocuklarımızın kendi evlerinde yaşamalarını istiyoruz. Kendi muhitlerinde yaşamaları ve orada yaşlanmalarını istiyoruz. Bunun için de ailelerimize birçok katkı ve destek veriyoruz aile yanında bakım için. Ama bu bazen mümkün olmayabiliyor. Mümkün olmadığı zaman da hem yaşlılarımıza hem de çocuklarımıza ev ortamı sunmayı arzu ediyoruz. Artık koğuş tipi bakım evlerinden çıktık, ev tipi kuruluşlara geçiyoruz. Huzurevlerimizde de artık buna geçiyoruz. Tek kişilik, iki kişilik en fazla üç kişilik odalarda yaşlılarımızın ömürlerine ömür katarak misafir ediyoruz. Şu anda Türkiye'deki sosyal hizmetlere bütün Avrupa devletleri parmak ısırıyor. Çok ciddi bir yükselişimiz var. Hızla geçmişin izlerini siliyoruz. Yeni hizmetlerimizi bizden önce ihmal edilmiş olan bu alanı dolduruyoruz. İnşallah doğum yapan her Türk kadınına bu aydan itibaren 300 TL birinci çocuk için, 400 TL ikinci çocuk için, 600 TL ise üç ve sonraki çocuklar için doğum hediyesi vermeye başladık. Yine bu aydan itibaren tüm muhtaç durumdaki yetim, öksüz ve asker çocuklarına ayda 100 TL aylık bağlanacak. Bütün bunları sosyal devlet olduğumuz için yapıyoruz."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, daha sonra il protokolüyle birlikte açılış kurdelesini keserek, huzurevini hizmete açtı. Bakan ve beraberindekiler, huzurevini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.