Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin (BGC) 452 konutluk inşaatının temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atıldı. Bakan Müezzinoğlu törendeki konuşmasında medya ve sivil toplum kuruluşlarına 'ayrıştırmayın' çağrısı yaptı.

BGC Başkanı Nuri Kolaylı ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun ardından kürsüye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, medya mensuplarına seslendi. Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Ne olur milletin ortak değerlerinin peşinden koşalım, ne olur milletin ortak çıkarları ve ortak hedeflerini ikinci plana atarak, ayrıştıran çatıştıran ve milleti fitneyle fesatla geri bırakacak tavırların içinde olmayalım. Daha iyiyi, daha güzeli ve toplumun kazanacağı hedefler çerçevesinde etik ve değerleri olan bir medya mensupluğu yapalım ki saygınlık artsın. Siyasette de temel bakış açımız AK Parti olarak bu."

SİYASİ TERCİHLERİMİZ FARKLI OLABİLİR AMA AYRIŞTIRMAYALIM

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ise şunları söyledi: "Hepimizin siyasi fikirleri fraklı olabilir, siyasi tercihleri de farklı olabilir ama yaptığımız işi güzel yapmalıyız. Medya mensupları olarak sizler, siyasetçi, bakan, icraatçı olarak bizler hiç ayrımcılık yapmadan hepimiz memleketimiz için, insanımız için en güzel işleri birlikte yapmalıyız. Maalesef Türkiye’nin bazı yerlerinde meslek odaları, meslek kuruluşları veya dernekler, cemiyetler bir kısmı mesleki dayanışma içerisinde güzel ve faydalı işler yapmak yerine ideolojik katı davranışlar içinde bulunuyorlar. Sevmedikleri, beğenmedikleri hükümet, parti, iktidar muhalefet olursa onlara karşı tavır alıyorlar. Oysa STK’lar da meslek kuruluşlarının birinci görevi; kendi meslektaşlarının çıkarlarını düşünmektir, o çıkarlar için çalışmaktır.Mevcut hükümetlerle dürüst ve sağlıklı ilişkiler kurmaktır. ‘Ben seni sevmiyorum, arkamı dönüyorum elimi de vermiyorum’ derseniz kendiniz bir iş yapamadığınız gibi meslektaşlarınıza da ihanet etmiş olursunuz."

Konuşmaların ardından TOKİ tarafından ihale edilen 452 konutun temeli atıldı. İhaleyi kazanan müteahhiti kürsüye çağıran Başbakan Yardımcısı Arınç, 15 ay tamamlanma süresi olan inşaatın 2016 yılının Ramazan Bayramı öncesi tamamlanması için söz aldı.