Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da vatandaşlarla sabah sporu yaptı. Yürüyüşün ardından açıklamada bulunan Müezzinoğlu'nu Nilüfer Kent Konseyi Bisiklet Gönülüleri Grubu üyesi 5 kişi protesto etti. "Bakan burada bisikletler nerede?" ve "Söz verdiğiniz bisikletler olsaydı, buraya yürümeye gelmezdik" yazılı pankartlar açan bisikletlilerin pankartları kırılırken, zabıta ekipleri eylemcileri parkın dışına çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya dün yaptığı ziyarete katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni güne Bursa'da başladı. Sabah namazını Ulu Cami'de kılan Bakan Müezzinoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın, cumartesi günleri Karaman Parkı'nda yaptığı 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne' katıldı. Beraberindeki Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'la birlikte yürüyüş yapan Müezzinoğlu, yürüyüşün ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Bugün dünyanın en temel sağlık hastalıklarının başında 3 temel hastalık geliyor. Kalp krizi ve hipertansiyonun sebep olduğu hastalıklar, diğeri kanser ve kanser türleri, akciğer, KOAH, diyabet ve böbrek yetmezliği gibi kronik hastalıklar. Bu 3 hastalık türü, dünyanın en çok para harcadığı, insanlığın en çok ızdırap çektiği hastalıklar. Bu 3 hastalığın sebebi, kötü alışkanlıklar olan sigara, tütün, alkol, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamaktır. Biz kötü alışkanlıklardan ne kadar uzak durursak, tütün ile olan mücadelemizi ne kadar başarılı yaparsak, kanserle olan mücadelemizde o kadar başarılı oluruz. Sağlıklı beslenmeyi ne kadar başarabilirsek, beyin kanamaları, hipertansiyonlardan o kadar kendimizi korumuş oluruz. Bisiklet yolları, yürüyüş alanları her geçen gün artıyor. Bursa birçok alanda sağlıklı geleceğin dinamiklerini oluşturan bir şehrimiz. Dolayısıyla sanayiin, ticaretin sağlıklı geliştiği, çevrenin, doğanın sağlıklı olduğu yeşil Bursa’da sporun da dinamikleri güçlü."

Müezzinoğlu, bisiklet yolları yapan belediyelere bakanlık tarafından verilecek bisikletlerle ilgili soruyu ise şöyle cevapladı: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yönetmeliğinin netleştirdiği. Bisiklet yolu parkurlarını teşvik ediyoruz. Bu standartlara uygun 1 metre bisiklet yolu yapan her belediyemize 1 bisiklet, 10 kilometre bisiklet yolu yapana 10 bin bisiklet hediye edeceğiz. Bu yıl için 300 bin bisikletin ihale sürecini başlattık. Bunu 1 milyona tamamlamayı, ama 1 milyonun talebini de yerel yönetimler tarafından oluşturulmasını bekliyoruz. Her 1 metre bisiklet yolu yapan belediyelerimize bisikleti vereceğiz. Onlar da okullarda başarılı olan öğrencilerimize, sivil toplum örgütlerimize bir kısmını dağıtacak. Diğer kısmını da halka açık alanlarda, halkın bir yere gitmek istediğinde kullanmasına tahsis edecek. Kartıyla bisikleti alacak, gittiği yerde bisikleti park edecek. Kartla ücretsiz olarak veya çok cüzi, sembolik bir ücretle bisikleti kullanmış olacak."

Bakan Müezzinoğlu, ardından belediye tarafından dağıtılan çorbayı vatandaşlarla birlikte içti. Osmangazi Belediyesporlu sporcu çocuklarla fotoğraf çektiren Müezzinoğlu, yeni hizmete açılan Bağlarbaşı Polis Merkezi’ni de ziyaret etti.