Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurtdışındaki Türk okullarının durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Avcı, “Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez biliyorsunuz. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağı dalgalanmaya hamdolsun yeter. Devlet olarak, hükümet olarak ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz. Buna da gücümüz yeter hamdolsun.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kızılcahamam Çağatay İlkokulu’nu Ziyaret ve Karne Dağıtım Töreni’ne katıldı. Öğrencilere karnelerini veren Avcı program sonrası basın mensuplarının soruların cevapladı.

Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Etiyopya ziyaretinde 'Cemaat okullarını kapatın biz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından burada okul yapacağız, hazırlıkları da son aşamada' dedi. Ayrıntı verir misiniz?” şeklindeki soru üzerine Avcı, “Onunla ilgili açıklamayı önümüzdeki hafta yaparız. Hazırlıklarımız gerçekten son aşamada. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamamızı yaparız.”diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, “Okullar nasıl nereye bağlanacağı” şeklindeki sorusuna ise Avcı, “Hepsi ile ilgili çalışmalarımız var onlarla ilgili bakanlar kurulunda muhtemelen bir sunumumuz olur ondan sonrasını açıklarız.” dedi.

“TEOG’la ilgili çok fazla öğrenci birinci oldu, diye haberler çıktı. Bu durumda bir anormallik var mı?” şeklindeki soruya ise Avcı, “Bu sınavlara bunlar normal yazılı sınavlar, okullarda yapılan kontrolü denetimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan, sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen, değerlendirmeleri de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı sınavlar. TEOG dediğimiz normal yazılı sınavlar. Bu sınavlara 1 milyon 300 bine yakın öğrenci giriyor. Bir milyon 300 bin öğrenci içerisinden bütün soruları doğru yapan öğrenci sayısının bu kadar fazla olması şaşırtıcı değil, belki soruların çok kolay olduğu sorulabilir. Aksi de her zaman tartışma konusu olur. Zaman zaman tersinden de eleştirilir. Soruların çok zor olduğu eleştirileri gelir. O bakımdan sınavların güvenliği sağlıklı yapılıp yapılmadığı, konusunda bizim endişemiz yok. Sınav güvenliği sağlanmış sorular soru sorma tekniklerine uygun olarak hazırlanmış. Cevaplarda uygun bir şekilde değerlendirilmiş hiçbir sorun yok, ancak çocuklarımızın bu başarısı ile sevinmemiz lazım. Buna bir takım soru işaretleri ile gölge düşürmek yerine daha çok sayıda öğrencimizin aynı başarıyı göstermesini dilememiz yazım. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Özellikle öğretmenlerimize bugün çok teşekkür ediyorum. Bugün karnelerini alıyor çocuklarımız. Bu karneler sadece çocuklarımız değil başka milli eğitim bakanı olmak üzere hepimizin karnesi. Medyanın da karnesi bunlar. Sizinde eğitim konuların gösterdiğiniz duyarlılığı bu karnelerde payı var. hepimiz bir şekilde eğitimdeki durumumuzu görüyoruz. Bu sonuçlar daha iyiye gitmekte olduğumuzun göstergesidir. O bakımdan eleştirilecek değil sevinilecek bir durum.” açıklamasında bulundu.