Kayseri Talas Belediyesi'nce yapımı tamamlanarak 14 Mart Tıp Bayramı'nda İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilen Talas 112 Acil Servis ve Aile Sağlığı Merkezi hizmete girdi.

Mevlana Mahallesi Halef Hoca Mezarlığı yanında düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın mini konserinin ardından konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, merkezin arsasının belediyeye ait olduğunu, yapımı ve diğer düzenlemelerini kendilerinin yaptığını söyledi. Başkan Palancıoğlu, bu açılışın ilk olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde açılış ve temel atma törenlerinin hızla devam edeceğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç ise, merkezi yaptıran Başkan Palancıoğlu'na teşekkür ederek, tesisin Talas'ta büyük bir ihtiyacı gidereceğini ifade etti. Vali Orhan Düzgün de, nüfusun yoğun olduğu Mevlana Mahallesi'ne bu tesisin yaptırılmasının önemine dikkat çekerek, bütün doktor ve sağlık çalışanlarının bayramlarını kutladı.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki ise, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi’nin Erkilet’teki 5 milyon metrekarelik bir alana taşınacağını ifade ederek, Türkiye’nin en önemli hava üssünün Kayseri’de kurulacağının altını çizdi. Talas için önemli projeler geliştirdiklerini de kaydeden Özhaseki, “Raylı Sistem Talas’a geldi. Anayurt bölgemiz de raylı sistemden istifade edecek. 30 yeni araç alındı ve sene sonundan itibaren bu araçlar gelmeye başlayacak. Böylece sefer sıklığı 3 dakikaya kadar inecek. Ayrıca Talas'taki okul eksikliği nedeniyle Büyükşehir Belediyemiz iki okulu programına aldı. Yine ilk defa bu bölgede yapılacak olan Kapalı Pazar projesi var. Her türlü ihtiyaçların karşılanabileceği, annelerin çocuklarını buralardaki kreşlere bırakarak rahatlıkla alışverişlerini yapabilecekleri mekanlar olacak” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuşmasına merkezin hayırlı olmasını dileyerek başlarken, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Yıldız, Türkiye'de son 13 yılda sağlık alanında büyük gelişmeler yaşandığını kaydederek, "Hastane sayısı ve konforu artırılırken, hastalarımızın daha kaliteli hizmet alması sağlandı" dedi. 13 yıl önce sağlık harcamalarının 13 milyar TL olduğunu anlatan Bakan Yıldız, günümüzde ise bu rakamın 70 milyar TL'ye ulaştığını kaydetti. Bakan Yıldız, "Sağlık Bakanlığı'na da ayrılan bütçe 2,2 milyardan 19 milyar TL'ye yükseldi. 112 servisleri de bizim dönemimizde büyük bir yaygınlık kazandı. Paletli ambulanslar ve ambulans helikopterler bu dönemde çoğaldı" şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete değinen Bakan Yıldız, "Bu son derece yanlış ve son derece negatif bir durumdur. Bundan vazgeçilmesi gerekir. Buna karşı aldığımız önlemler artırılıyor." diye konuştu. Bakan Yıldız konuşmasının sonunda merkezin Talas'a ve Kayseri'ye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından hayırsever İzzet Bayraktar tarafından Talas'a ikincisi yaptırılarak cami için protokol imzalandı. Ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi.

Bakan Yıldız ve beraberindekiler merkezi inceleyerek sağlık çalışanlarının bayramlarını kutladı.