Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Terörle mücadelede devletin ve milletin kararlılığı kesindir. Bölücü terör, tekne kazınır gibi Allah'ın izniyle kazınacaktır" dedi.

Bakan Topçu, Balıkesir'de bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk ziyareti Balıkesir Valiliği'ne gerçekleştiren Topçu, Diyarbakır'da 2 şehit olduğunu hatırlattı.

"Toprak, sadece şühedası varsa vatan oluyor" diyen Bakan Topçu, şöyle devam etti: "Şehitlerin ailelerine ulaşmak istedim, ama ne yazık ki konuşacak durumda olmadıklarını ifade ettiler. Şehidimizin biri Kayseri, diğeri Elazığlı bir evladımız. Bütün şehitlerimize ve bu iki şehidimize rahmet diliyorum. 63'üncü hükümetin bakanı olarak, altını çizerek bir kez daha söylüyorum, terörle mücadelede devletin ve milletin kararlılığı kesindir. Bölücü terör, tekne kazınır gibi Allah'ın izniyle kazınacaktır. Bu noktada milletimize sabır, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat, askerimize, polisimize, devletimize güç ve kuvvet diliyorum."

5 Eylül'de Kars ve Ardahan'da ziyaretlerde bulunduğunu belirten Topçu, "Orada devletimizin kararlılığını, asker, polis ve valimizin kararlılığını gördüm. Sokakta milletimizin kararlığını gördüm. Kars'taki iki bölücü terör örgütüne karşı mücadele eden kardeşimizin evine gittim. Onun hanımı, bu milletin duygu ve düşüncelerini ifade etti. 'Üç çocuğum var, onlar da babaları gibi şehit olmaya hazır' dedi. 'Biz bu ay yıldızlı bayrağı indirmeyeceğiz, bu ezanları susturmayacağız', böyle bir kararlılık var. Devletimiz çok güçlü, çok şükür. Terörle mücadele lojistiğimizin envanteri çok değişti. Bu, güvenlik birimlerimize ciddi bir moral getirdi. Şu anda aşılması gereken tek bir mesele var, menfezlerin farklı bir şekilde dizayn edilmesi. Çünkü bölücü terör örgütü, aldığı yüksek akıl ve emirle buralara hain tuzakların dozajını artırdı. Bizim de ona karşı tedbirlerimiz başlamış. Arazide arslanlarımızı gördüm. Maşallah onların kılık kıyafeti ve lojistiğini görseniz devletimizin ne kadar güçlü olduğunu, milletimizin bu işteki kararlılığını hep beraber müşahede edersiniz."Terörle mücadeleden başarıyla çıkılacağını vurgulayan Topçu, "Ülkemizi uçağa benzetirsek burnu havaya kalkmıştır. Etrafımızdakiler, ameliyat için burnu aşağı indirmeye çalışıyor. Başımıza gelen belalar, bundandır. Önce bir siyasi istikrarsızlık olacak, sonra etnik kavgalar tetiklenecek, bölücü terör ve diğer terör örgütleri piyasaya sürülecek" ifadelerini kullandı.