Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kırşehir’e gerçekleştirdiği ziyarette terör örgütüne karşı milletin devletle birlikte kararlılık içerisinde hareket ettiğini söyledi. Topçu, Çanakkale'de karşımızda olanları maşaları ile Kandil’e gömüleceğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kırşehir’de yaptığı ziyarette ilk durağı, üç yıl önce hayata gözlerini yuman Anadolu’nun tezenesi merhum Neşet Ertaş’ın kabristanıydı. Bakan Topçu, daha sonra Kırşehir Valiliği'ne gelerek şeref defterini imzaladı.

Topçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, deftere "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak" yazdı ve İstiklal Marşı'nın bu kıtasını kendisine çiçek sunumu yapan çocuklarla birlikte söyledi.

Topçu, "Şehitlerimize rahmet gazilerimize şifalar diliyoruz. Milletçe korkmayacağız. Bu şafaklarda yüzen alsancak inşallah sönmeyecek. Bu semalarda yankılanan ezanlar İnşallah dinmeyecek kıyamete kadar. Bölücü terörü arkasındaki güçlerle birlikte devlet ve millet beraberliğinde, birlikte ezip geçeceğiz." şeklinde konuştu.

ZATEN YILANIN BELİ KIRILDI

PKK terör örgütünü yılana benzeten Bakan Yalçın Topçu, "Şu anda yılanın beli kırıldı. Kafası ve kuyruğu ayrı ayrı kırıldı. İnşallah kafasının da ezebilirsek, kuyruğunun da ezilmesi çok yakındır. Türkiye’nin tek ihtiyaç duyduğu şey siyasi istikrardır. Milletimiz inşallah bu sefer siyasi istikrarı sağlayacak. Terörle mücadeledeki bu kararlılık devam edecek ve Çanakkale’de karşımızda olanları bu sefer de maşaları ile birlikte Kandil’e gömeceğiz inşallah." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terör 78 milyonun düşmanı, aynı zamanda medeniyet coğrafyamızın düşmanı. Daha açık bir ifadeyle Türkiye’nin başına tebelleş edilen bölücü terör örgütü 1.5 milyar medeniyet coğrafyamızın bir tamamının düşmanı. Niye? Çünkü, Ankara sadece Ardahan’dan sorumlu değil, sadece Edirne’den sorumlu değil. Ankara medeniyet coğrafyamızın bir tamamından sorumlu. İşte bu medeniyet coğrafyamızda Çanakkale’de karşımızda olanlar, şimdi yüzyıl sonra tekrar bir ameliyat yapmak istiyorlar. Bunu içinde petrola bir paçavrayı buladılar, Kürd’ün Türkmen’in üzerine attılar. Bu batışı dostlarımızın iddia ettiği gibi, bir Kürt-Türkmen savaşı olsa Kürt damatlarımız, Türkiyelerimiz olmaz. Benim Kültür müdürüm de Kırşehir’den evlenmiş bir kızım olmaz. Onun için Kürt’ünde Türkmen’inde Çerkez’inde, Arap’ında, Arnavut’unda bir tamamızın düşmanı bölücü terör örgütü. Türk’te Kürt’te kardeş. Gelin, damat anladınız mı?”

KIRŞEHİR HAKETTİĞİ YERDE DEĞİL

Kırşehir’in hem turizm hemde kültür varlıkları açısından hakettiği yerde olduğu kanaati taşımadığını ifade eden Bakan Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:“ Bakanlığımın çalışmaları çerçevesinde bu ziyaretleri gerçekleştiriyorum. Jandarmamızı polisimizi ziyaret ediyorum. Vali beyle ilgili bilgiler alıyorum. Kültür ve Turizm Müdürlüklerinde bir eksiklik varsa onları soruyorum. Göreve geldiğimden bu tarafa Kırşehirle birlikte 13. ildeyim.
Kırşehir'i hem turizm hem de kültür alanında layık olduğu yere getirmek için tüm bürokrasiye gerekli talimatı verdim. Kırşehir hem kültür ve turizm hemde kültür varlıkları açısından hak ettiği yerde olduğu kanaatinde değilim. Bizler Cacabey, Aşık Paşa'yı daha iyi tanıtmalıyız. Ahi Evran'ı ve Yunus Emre'yi bütün dünyaya bir Mevlana gibi tanıtmalıyız.”

KIRŞEHİR’DEKİ YETİŞEN DEĞERLERİN ORTAK NOKTASI OLSUN

Kırşehir’de yetişen değerlerin ortak bir noktası olması gerektiğini belirten Bakan Yalçın Topçu, “Gelirken birisine Şemsi Yastıman'ı sordum. Bilmiyorum dedi. Çok şükür ben biliyorum. Şemsi Yastıman'ı çocuklara öğreteceksin hoca hanım dedi. Sümsüğün ne demek olduğunu bu çocuklara öğreteceksin. Sümsük nedir bilen var mı? Sümsük yumruk demektir. Neşet Ertaş'ı bileceğiz. Önce Kırşehirlilerin ortak bir türküsü olacak. Bizim çocuklarımız pikniğe gittikleri zaman Neşet Ertaş'tan örneğin Gönül Dağı'nı söylemeyi öğretin. Mutlaka Caca Bey kim öğrensinler. Kırşehir'deki yetişen değerlerden bunların bir ortaklığı olsun.” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ziyaretlerinin ardından, akşam saatlerinde Kırşehir’den ayrıldı.