Çanakkale'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kars’ın Sarıkamış ilçesi Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde çıkan yangın hakkında bilgi verdi.

Bazı temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Bakan Topçu, Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri gezdi. Burada Şehitler Abidesi'ni gezen Turizm Bakanı Yalçın Topçu, tören alanında bulunan rölyeflere Tarihi Kentleri Birliği üyeleri ile çelenk bıraktı. 57’inci Alay Şehitliği'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Bakan Topçu, Tarihi Alan Başkanlığı ziyareti sırasında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yangın çıktığını öğrendi. Topçu, PKK'lı teröristler tarafından çıkarıldığı iddia edilen yangınla ilgili Kars Valisi Günay Özdemir’den telefonda bilgi aldı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin zirve diye adlandırılan en son noktasında yangın çıktığını ifade eden Bakan Yalçın Topçu, “Zirve kafede çıkan bir yangın. Tesisler zarar görmüş. Bu zararla ilgili tespitler incelemelerden sonra ortaya çıkacak. Terör saldırısı olup olmadığı incelemelerden sonra ortaya çıkacak. Eğer bir ihmalden çıkmış bir yangın ise mesele yok. Tamir edilir, düzeltilir. Maddi boyutuyla ilgili çalışmalar da yapılır. Eğer diğer türlü bir olaysa zaten onunla ilgili önlemler alındı. Arkadaşlarımızın olay yerine zamanında gitmesi de güzel ve sevindirici." şeklinde konuştu.

Güvenlik güçleri tarafından kayak merkezi çevresinde aramalar yapıldığını ifade eden Bakan Topçu, o bölgede daha önceden devam eden operasyonların olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: “Terör örgütü açısından orada yapılan operasyonlarda onların açısından ciddi bir zayiat oldu. Ama bu onun karşılığı mıdır, değil midir bilemiyoruz. Terör saldırısı mıdır, değil midir üç, beş saat içinde neticeye ulaşırlar. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yapacaktır. Bize de detaylı bilgi verilir.”

PKK’nın bir aydır kolunu, budunu budadıklarını kaydeden Bakan Topçu, “Bölücü terör örgütünün bu tip yaptığı saldırılar; TIR yakmak, kamyon yakmak, bunlar dediğim gibi ancak milletin sakalını tıraş etmiş olabilir. O bölge iddia ettikleri, savundukları hak ve hukuk insanların istihdam alanıdır. Hem onları öldürüyorlar hem ekmeklerini ellerinden almaya çalışıyorlar. Eğer bu bir terör saldırısıysa, oradaki kardeşlerimize şunu söylemek istiyorum. Sizin canınıza, ekmeğinize kastediyorlar. O zaman buradan şu sonuca varıyoruz. Bölücü terör örgütünün düşmanı Kürt'tür, Türkmen'dir, Çerkez'dir, Laz'dır. Bu büyük milletin kendisidir. Biz kardeşiz. Hepimizin düşmanı da bölücü terör örgütüdür.” şeklinde konuştu.