Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde 6 adet tesisin açılışını gerçekleştirdi, 12 adet tesisin ise temelini attı. Tesislerini toplam maliyetinin 25 milyon lira olduğu belirtildi.

Bakan Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı önünde düzenlenen törende Emirdağ’da DSİ tarafından inşa edilecek 4 adet taşkın koruma tesisi, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 8 adet tesisin de temellerini attı. Eroğlu, Emirdağ İçmesuyu İleri Arıtma Tesisi ile Tezköy Taşkın Koruma Tesisi’nin ve OGM tarafından yapılan 4 adet projenin de açılışını gerçekleştirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı, açılışı yapılan ve temeli atılacak tesislerle Afyonkarahisar’da 2 bin 140 dekar zirai arazinin suya kavuşacağını söyledi. Bakan Eroğlu, “Böylece Afyonkarahisar’ın münbit topraklarına bereket katılacak. Yine temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 5 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca Emirdağ ilçesine menba kalitesinde içmesuyu sağlayacak olan Emirdağ İçmesuyu İleri Arıtma Tesisi de hizmete alınacak.” dedi.

Eroğlu, son 13 yılda bazı yatırımcı bakanlıklar tarafından Emirdağ’a 300 milyon liralık yatırım yapıldığını, bu yatırımların 135 milyon lirasının Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olduğunu kaydetti.

“HORTUMLARI BİZ KESTİK”


Bakan Veysel Eroğlu, meydandaki vatandaşlara seslenerek Türkiye’de siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar olmayacağını kaydetti. Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekrar IMF’nin önünde diz çöküp el pençe divan durup borç isteyecek miyiz? Faiz lobisi hortumlamaya devam edecek mi? Etmeyecek çünkü hortumlar kesildi. İhale lobisi, ilaç lobisi hortumları kesildi. Artık milletten alınan millete sunuluyor. Biz yılda 300 tesis açıyoruz artık. Ne oldu, gökyüzünden altın mı yağıyor ne oldu? Hortumları kestik sadece. 80 yılda yapılmayan yatırımları yaptık. Şehirler suya kavuştu. 78 baraj, 6 milyon hektar alan suya kavuştu. Bütün yollar yapıldı, sağlıkta, eğitimde ciddi yatırımlar yapıldı.”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış kapsamında Emirdağ’daki ormancılık ve ağaçlandırma projelerini de açıkladı. Projeler arasında; Şehit Uzman Çvş. İzzet Alper Taşbaş Hatıra Ormanı, kanalizasyon projesi işleri, 200 kişilik kız öğrenci yurdu, Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası, Gömü Ortaokulu, Karakuyu Kuş Gözlem Kulesi, orman köylülerine Or-Köy kredisi verilmesi, gelir getirici tür ağaçlandırma, fidan üretimi ile ağaçlandırma, toprak muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmalarının yapımı yer alıyor.