Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye olarak 6 saat televizyon izleyen, 3 saat internete giren bir ülke haline geldik. Televizyon izlemek daha kolay ve ucuz. Ancak daha ileriye dönük üretkenliğimizi olumsuz etkilemekte. Kitap okumak ileri dönük üretkenliğimizi artırmaktadır." dedi.

Enerji ve Tabii Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada kitap okumanın önemini vurguladı.

Bakan Yıldız, şunları söyledi; “İktidara geldiğimiz dönemden beri eğitime yaptığımız hizmeti Türkiye'nin her yerine dağıtmaya çalıştık. Bütün bakanlıkların üzerinde Milli Eğitim camiasına ayrılan pay en yüksek payı içeriyor. Gösterdiğimiz çaba ve gayretlerle birlikte 200'ün üzerinde üniversite kuruldu. 2002 yılında tüm ilköğretimlerde 100 erkek öğrenciye 91 kız öğrenci düşerken şu anda her 100 erkek öğrenciye 102 kız öğrenci düşüyor. Okullaşma oranının özellikle kız öğrencilerimizin ilkokul ve orta öğretime kazandırılmasıyla ilgili ciddi çabalarımız var. Hala yapılacak çok iş var. Türkiye'deki okuma oranlar çok düşük. Günde 6 saat kadar televizyon izleyen 3 saat kadar internete giren bir ülke haline geldik. Bunun hiçbir şekilde mazereti olamaz. Toplam nüfusu 7 milyon olan Azerbaycan'ın kitapları 100 bin tiraj ile basılırken Türkiye'de bu 3 bin civarında. Gelişmiş ülkelerde ayrılan para daha fazla. Japonya'da kişi başına yılda 25 kitap düşüyor. Türkiye'de ise 12 bin kişiye bir kitap düşüyor. Öğretmenler bu manada öğretmenler tavsiyede bulunmalı. Televizyon izlemek daha ucuz ama ileriye dönük üretkenliğimizi etkileyen bir faaliyet. Buradaki binamızın muhtevasıyla bu işi gerçekleştirmelidir.”

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Eğitimcilerimizin ferah ortamlarda hizmet vermesi önemli. İnsanların vakitlerinin önemli bir bölümü çalışma ortamlarında geçiyor. İnsanların çalışma ortamlarının onlara en iyi şekilde hizmet vermek için donatılması önemli. Özellikle derslik sayısının artırılmasında ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. 400 milyon TL civarında yatırım gerçekleştirildi ve yüzde 60'lık derslik sayısında artış oldu." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, konuşmasında, yeni hizmet binası ile ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Taner Yıldız, yeni hizmet binasınını kurdelesini kesti.