Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ağrı’daki saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Sakarya’daki konuşmasına malzeme olsun diye' provokasyon amacıyla yapıldığı iddiasına Nevşehir’den cevap verdi. Yıldız “Sakarya’da Sayın Cumurbaşkanımızın mitingine malzeme falan aranmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir malzeme sıkıntısı yoktur. Ama böyle bir istismar konusunun bu noktada kullanılmış olmasını da açıkçası çok yadırgadım.” dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen AK Parti aday tanıtım toplantısına katılmak için Nevşehir’e geldi. Aday tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yapan Bakan Yıldız, "Bizler sizlerden aldığımız güç ve heyecanla oralarda bulunuyoruz. Nevşehir’i her zamankinden daha heyecanlı ve davasına inanan, dördüncü kez üç milletvekilini de Ankara’ya gönderecek olarak görüyorum. Bunu sizlerin temiz gönüllerinde ve gözlerinde okumak mümkündür.” dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver tarafından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Avanos ilçesinde topraktan yapılma Hitit amforası hediye edildi. Sonrasında ise, Bakan Yıldız, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve milletvekili adayları ellerini birleştirerek havaya kaldırdı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, aday tanıtım toplantısının ardından gezmek amacıyla Nevşehir’e gelen, Akkuyu’da yapılacak nükleer santrali de gerçekleştirecek olan Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Başkanı Sergey Kiriyenko ile buluşmak üzere Uçhisar beldesinde bulunan bir butik otele geçti. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldız, "Dün Kayseri’de adaylarımızla toplantımız vardı. Bugün de Nevşehir teşkilatımızın talebi doğrultusunda aday tanıtım toplantısına katıldım. Bu esnada iki programı da birleştirdik. Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Başkanı Sergey Kiriyenko Kapadokya Bölgesi’ndeki tarihi ve turistik mekanları gezmeye gelecek. Pazartesi ve Salı günleri ise her iki ülkenin yatırım ağlarını yakından ilgilendiren, ülkemiz için de özellikle Akkuyu’da kurulacak nükleer santralin liman ihalesini kendileri sonuçlandırdıktan sonra temel atma törenini Salı gününe yetiştirmeye çalışıyoruz. Ben de Nevşehir’de kendisiyle görüştükten sonra Ankara’ya döneceğim. Orada toplantılarımızı devam ettireceğiz. Bunu çok önemsiyorum. Sayın Kiriyenko’da Rusya Federasyonu’nda başbakanlık yapmış biridir. Şu andaki bulunduğu konumda ise Türkiye’nin 22 milyar dolarlık yatırımıyla direk ilgilenen kişidir. Hem Türkiye’deki yatırımların artması, hem de Rusya Federasyonu ile ilişkilerin çok daha iyi düzeylere gelmesi için yapılan girişimlerdir. Kendisini burada birkaç saatliğine de ağırlamak iyi olacaktır.” dedi.

"İSTİSMAR EDİLMESİNİ YADIRGADIM"

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ağrı’daki saldırı ile ilgili olarak, çatışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Sakarya’daki konuşmasına malzeme olsun diye' provokasyon amacıyla yapıldığını iddia etmesi ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise Bakan Yıldız şöyle cevap verdi: "Saldırının sahipleri kimlerse mutlaka ellerini üzerlerinden çekmesi lazım. Çünkü, Türkiye bu çözüm süreciyle beraber şimdiye kadar bir türlü yakalayamadığı tarihi dönüm noktasını yakalamaya çalışıyor. Provokasyonlara açık olmasına hiçbir şekilde müsaade etmemek lazımdır. Orada 5 kişinin saldırısıyla dört askerimiz yaralanıyor, Allah’tan onlara acil şifalar diliyoruz. Saldıranlarda etkisiz hale getiriliyor. İstediğimiz nokta askerimize en ufak bir el kaldırma gerçekleştiğinde onun cevabının olacağıdır. Bununla alakalı kimsenin bir tereddüdü olmasın. Ama çözüm süreci ile alakalı yapılacak işlemde Türkiye’nin hak ettiği yere gelmesidir. O yüzden Sakarya’da Sayın Cumurbaşkanımızın mitingine malzeme falan aranmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir malzeme sıkıntısı yoktur. Ama böyle bir istismar konusunun bu noktada kullanılmış olmasını da açıkçası çok yadırgadım."

Sonrasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Başkanı Sergey Kiriyenko ve beraberindekiler Kapadokya’nın tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.