Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever’in ''Abdullah Gül ile 12 yıl” başlıklı kitabı ile ilgili olarak, "11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında bir ayrılık oluştuğu intibaını vermektedir bazı cümleler. Ben buna katılmıyorum. Tarihi gerçeklerin bir danışman veya kitap vasıtasıyla aktarılıyor olması, şu anda böyle bir üslubun çok daha gerisinde kalmıştır.’’ dedi.

Bakan Yıldız, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) yöneticilerini bakanlıkta kabulü esnasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresince yaşadıklarını anlatan Ahmet Sever'in kitabı ile ilgili soruyu cevaplandıran Taner Yıldız, tarihi gerçeklerin, bir danışman vasıtasıyla aktarıldığını söyledi. Yıldız, şöyle konuştu: "Öncelikle 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında bir ayrılık oluştuğu intibaını vermektedir bazı cümleler. Ben buna katılmıyorum. Tarihi gerçeklerin bir danışman veya kitap vasıtasıyla aktarılıyor olması, şu anda böyle bir üslubun çok daha gerisinde kalmıştır, şu anda usül esasın önüne geçmiştir. Böyle bir ortamda bu konuların bu şekilde tartışılıyor olması, bir anne baba şefkatiyle bakan her iki Cumhurbaşkanımızın da gerek davasına, gerekse ülkemize olan bakış açısını değiştirmeyecektir. İki samimi insanın arasına bu tür cümleler giremez, en fazla her iki kurucu üyenin de yani Cumhurbaşkanlığı sıfatlarından daha önce partimizin her iki kurucu üyesinin de birbirine olan samimiyeti bizler tarafından bilinmektedir. Ayrıca her iki Cumhurbaşkanımızın da üslubu, danışmanları vasıtasıyla verecekleri mesaj yerine kendi aralarında oturup konuşmalarıyla gerçekleşmektedir. Anne baba şefkatinden bahsettim. Tabi ki mizaçlar bir kısım üsluplar farklı olabilir ama esasında davaya olan ve ülkeye olan bağlılıkları ön plandadır. O yüzden böyle bir kitabın bu şekliyle üslubun esasının daha önüne geçecek bir şekilde yayınlanmış olması da enteresandır.’’

BU KONUYA SEVİNENLER ARASINDA DEĞİLİM

"Bu konuya üzülenler ve sevinenlere bir bakın. Ben sevinenler arasında değilim" diyen Yıldız, şöyle devam etti: "Böyle bir kitabın yayınlanmış olması ile beraber oluşturulmaya çalışılan tartışmalardan kimler hangi şekilde nemalanmaktadır, kimler üzülmektedir? Bu kitabın ana orjininin tarihi gerçeklerin daha önünde yürüdüğüne inanıyorum. Her birimiz farklı yerlerde, görevlerde, danışmanlıklarda bulunduk. Danışmanlıklar, aile içi yapının dışarı vurulması anlamında tercüme edilmemesi lazım."